12.11.2014

Kuumaa ja kosteaa

Talliin lätkittiin viime viikolla viimeisetkin villat muovien päälle seiniin. No okei, tulevan nosto-oven paikka on vielä osaksi laittamatta (itse ovi asennetaan vasta sitten kun olemme muuttaneet tallista varsinaiseen taloon), mutta muuten kaikki on valmista levyjä varten.

PAITSI että kun puolivahingossa tuli kurkistettua päällimmäisen villan taakse, oli vastassa pisaroina vettä valuva muovi. Kosteus on siis tiivistynyt lämppärin tohotettua muutaman päivän täysillä huoneen nurkassa, ja ei auttanut kuin hypätä Viton jousille ja lähteä hakemaan kaverilta kuivuria lainaan.
Kuivurin saapuessa ilmankosteus oli huimat 63%, ja nyt sen siellä imuteltua kaksi päivää on kosteus laskenut 47 prosenttiin. Tunnelma on saunamainen, eikä siellä sen kummemmin kiinnosta aikaa viettää, vaikka muottipino sivuseinällä kuiskaileekin jatkuvasti mun nimeä terassivalun merkeissä... Ehtiihän ne!

Tänään sain pikaisesti laitettua korkoon puolet talon pohjasta ja nakeltua lattiastyroksia päälle. Jos huomenna ei talvi yllätä niin homma jatkuu, että saadaan pohja suojattua ennen kovempia pakkasia. Huonoimmassa tapauksessa kivijalka saa odotella runkotolppia ensi kevääseen asti, ja onkin ollut puhe että pitäis varmaan pressuttaa talveksi koko systeemi.

Viikonloppuna talliin otsalautojen naputtelu, ensi viikolla sinne tuleekin jo katto! Voi apua! Katto jo mun tallissa! :D <3

Ei kommentteja :