13.11.2014

Lattialaatoista

Käytiin pari viikkoa sitten ohikulkumatkalla kääntymässä Casa Ceramicassa ihan muuten vain. Olipa sitten pieni ja sympaattinen laattaliike! Ja ihan huippuhyvää palvelua. (sillä, että siellä oli maailman suloisin italianvesikoira, ei ole mitään vaikutusta mielipiteeseeni...)

No saatiin sitten mukaan parin laattavalmistajan esitteet, jotka jossain Etelä-Euroopassa vääntävät viimeisen päälle hienoa betonijäljitelmälaattaa. Luulen, että kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattialaatat ovat tässä:

Elios Ceramican Find-laatta harmaana.
Täydellinen betonin tuntu! 
Tässä miinuksena 10x10-laatan puuttuminen valikoimasta, mutta ehkä tilanne vielä ehtii muuttua:

Terratintan Betontech-laatta harmaana.
10x10 löytyy:Jo aikaisemmin sydämessä väpätystä synnyttänyt Pukkilan Les Dalles:

Casa Ceramicassa näkyi valikoimassa betonimaisuuden trendi, ja helpostihan siellä päänsä saisi sekaisin jos oikein alkaisi katselemaan ilman visiota. Erityisihastusta meikässä herättivät jättikokoiset lattialaatat (siis ne oli jumalattomia. näin jo tasaisen betonilattian illuusion...) ja käsintehdyt pienemmät seinälaatat. Trendi näkyy myös laattojen hinnoissa, mutta mä saan helposti perusteltua itselleni kalliimman neliöhinnat sillä, että eihän niitä laattaneliöitä loppujen lopuksi edes paljoa Käpälässä ole. Kylppäristäkin kolmasosa tehdään mikrosementillä. (oho, kirjoitin sen tähän. tarkoittaako tämä sitä, että se on varmistettu eikä se enää muutu?! :D)

No jokatapauksessa, Casa Ceramica oli ihana piristys K-Rautojen ja Laattapisteiden viidakossa. Sinne suunnistetaan siinä vaiheessa, kun kaikki tämä on ajankohtaisempaa.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköisiä laattoja! Omakin kylppäri kaipais ihan pikkuisen uudistusta, jotenkin parikymmentä vuotta sitten muodissa olleet marmorijäljitelmät, boordilaatat ja kauttaaltaan vallitseva vaaleansininen ei oikein nappaa. Joskus harmittaa remontoinnin perusteellisuus ja laadukas työnjälki, silloinen omistaja kun on tehnyt kylppäriin ihan kaiken uudelleen, niin vielä ei ole kunnon puolesta mitään moitetta. :D Mutta joku päivä laitan koko paskan uusiksi, ja silloin sinne tulee huomattavasti graafisempi ilme.

teabis kirjoitti...

marmorijäljitelmät <3 just viime viikolla vanhempien luona käydessä ja niiden sisäkattoremonttia suunnitellessa sanoin äidille, että ei ne pikkuvessan persikan väriset marmorilaatat tuu enää koskaan muotiin, että eikö ne kannattais nyt laittaa samassa rytäkässä uusiksi.
ei kuulemma.

graafisuus ja kliineys on kyllä kova sana nykyään. jotenkin yllättää itsensäkin kun tajuaa haaveilevansa tosi pelkistetyistä jutuista, listattomuudesta ja suht värittömistä sisäpinnoista. kuitenkin vasta pari kuukautta sitten melkein itkua vääntäen sulloin kaikki kolme laatikollista arabian kahvikuppeja, riihimäen lasipurkkeja ja kaikenmaailman peltiturhakkeita varastolaatikoihin odottamaan käpälämäen valmistumista. päivä päivältä tuntuu enemmän siltä, että niihin laatikoihin ne saa jäädäkin :D

mut eikös nykypäivänä oo kaikkia yksinkertaisia pikkujuttuja millä vanhaankin laattapintaan saa ihan uutta säpinää: maalit ja pinnoitteet. ei muutaku lasta ja suti käteen jos on yhtään puuhastelijan vikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Onhan niitä kaikenlaisia maaleja ja tököttejä, ois vaan vielä aikaa ja rahaa alkaa niiden kanssa puuhaamaan. :D Kylppäri on myös aika iso, niin siinä menee aika äkkiä hyötysuhteet väärään suuntaan, kun remppa on joka tapauksessa edessä. Meneehän se pari vuotta vaikka aidanseipäänä, kun tietää että remppa on jossain vaiheessa edessä. :)