10.2.2016

Hanat ja oodi Tapwellille

Tuskin muistan aikaa kun viimeksi kirjoittelin tuskastuneena hanojen valinnasta ja siitä, kuinka esim. keittiöön ei kunnollista hanaa tunnu löytyvän. Kuinka väärässä olinkaan! Perinteistä on tietty se, että noista aiemman postauksen hanoista sitten kumpikaan ei päätynyt keittiöön, mutta pääasia on, että nyt on hanat valittu, ostettu ja tontille saatu. Saanen siis esitellä 
Käpälämäen viralliset vesipisteet 2016:Kodinhoitohuoneeseen ja kylppäriin tuli Orakset. Noi suihkut ostettiin jo kauan sitten joskus viime vuonna kun halvalla saatiin. Kuvasta poiketen todellinen malli on 7193, jossa on erikseen vielä syöttöputki tossa rungossa. Muuten se on kai ihan samanlainen.

Molempiin vessoihin otettiin Tapwellin Evo 69:t, joissa mukana bidet. Tiilivessaan otettiin myös hanan varrelle jatkopala että ylettyy sen potta-altaan reunan yli, koska tasoasennus. KHH:n vessassa hana asennetaan suoraan altaaseen, eli siellä ei jatkon tarvetta ole. 
Toi Evo on ihan nätti. Aluksi ajattelin että onko se vähän turhan erikoinen, ja kuinkahan siinä naamansakin saa pestyä jos se vesi sieltä liruttelee ihan olemattomalla paineella. Saako siinä edes käsiä pestyä vai meneekö hermot kun lirisee vaan ja saippua ei lähde ja kiire olis. Toi kouru oli todellisuudessa paljon leveämpi kuin kuvittelin, ja hana kokonaisuudessaan tosi jämäkän kokoinen. Toivottavasti osoittautuu käytössäkin hyväksi. 


Mutta sitten. Voi gaad, OLEN RAKASTUNUT! 

Tapwellin Evo 186 has everything. Se on kaikkea mitä keittiön hanalta saattaa toivoa: kaunis ja ulottuva. Kai se toimiikin :D En malttais nyt millään odottaa että se lyödään tonne tiskiin kiinni. Voin kertoo etten päästä siitä näppejäni irti ensimmäisenä parina päivänä. Mikä kaulan kaari, mikä herkkyys! Vielä on vähän mysteeri, että mitä noista suuttimen napeista tapahtuu, mutta kai sekin sitten selviää kun saadaan koko hoito asennettua :D Mutta voi itku miten tyytyväinen tähän oon. Alunperin haaveilin tämmösestä suurkeittiöhenkisestä hanasta, mutta jotenkin ajattelin sen olevan mun ulottumattomissa. Kuinka kävikään! Tuolla se nyt laatikossa pötköttää ja odottee putkimiestä. SYDÄMIÄ. Ja oodi:

Oodi:

Evo 186
Tunne rinnassani uus
Sinusta vettä ilolla lasken
Unohdan vanhan hanan pasken

Niin kauan tuskissani etsin ma sua
Olin jo epätoivoon hautautua
Silloin Tapwellista tiedon sain
Googlesta pinna kireällä kuvia hain

Nyt olet tässä ja syömmessäni onni
Ei vähiten siksi ettei hinta ollut tonni


The end.

Kuvat: Oras/Tapwell

8 kommenttia :

//Terhi kirjoitti...

Oot kyllä hassuin raksanainen mitä olen "tavannut" täällä netissä. Onnea hyvästä valinnasta.

Sannaliina kirjoitti...

Odettelen, että pääsen oodeilemaan meidän 176:lle (elikkäs samalle, mutta ilman pesukoneventtiiliä). Eilen saapuivat just tontille <3 Meille on tulossa pesukoneventtiili semmoisena ajastettuna versiona, niin ei tarvitse sitten muistaa käännellä tuota numikkaa.

teabis kirjoitti...

Oikein paljon kiitoksia. Tää 186 on kyllä ihan kirkkaasti paras löytö tähän mennessä.
Arvottiin kans tota pk-nappia, mutta meillä ei löytynyt erilliselle namikalle sopivaa paikkaa, kun en halunnut sitä tasoonkaan. Saa nähdä kuinka tota sitten muistaa käännellä joo. Edellisessä talossa oli ajastettu, ja siihen oli helppo tottua :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ostit tuon Tapwellin 186? :)

Meillä pakettiin kuuluisi Moran hanat ja oltiin vähän kuin jo päätetty että otetaan vaan ne, ei jaksa enää miettiä/pohtia/vertailla, mutta tän luettuani muistin mun haaveet teollisuustyyppisestä hanasta ja mietin että voisko sitä nyt vaan ottaa sen mitä oikeesti haluaa eikä vaan tyytyä johonkin.

Milloin teillä on hanojen asennus? Meinaan jo kysyä että saako tulla kokeilemaan :D Mutta raportti ois kiva. Kiinnostais ehkä myös nuo kylppärin hanat. :D

Mutta voisit pitää blogin lukijoille talosta esittelypäivän :)
Me rakennetaan vasta ekaa taloa ja valinnat on hyvin maltillisia, ihailen sun/teidän rohkeutta. Näin teidän aiemman talon myyntikuvatkin etuovessa ja se oli myös ihana talo!
Oon myös nuorempana asunut teidän kotikunnassa, mutta nyt rakennetaan tähän naapurikunnan puolelle.

teabis kirjoitti...

Tapwellit saatiin kaikki tutun kautta. Asennusta odotan kuin kuuta nousevaa, mutta ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Vähäsen jännittää toi 186:n toimivuus! Toivotaan parasta. Laitan kyllä raporttia heti kun hanoja vain pääsen kokeilemaan.

Esittelypäivä kuulostais äkkiseltään vähän turhan optimistiselta noin niinku nimenä, koska vaikea uskoa että olis kovin montaa kiinnostunutta tulemaan paikanpäälle asti :D Se oliskin siistiä jos olisi! MUTTA jos jotkut ratkaisut kiinnostaa ja niitä haluaa tulla luonnossa testaamaan, niin ilman muuta saa tulla. Itse päästiin katsomaan mikrosementtiä valmiissa lattiassa ennen oman laittoa, ja se oli ainakin tosi valaisevaa, kun ei oltu aikaisemmin sitä nähty kuin noissa meidän A3 koon testipaloissa :)

On nää meidän valinnat kuulemma jotenkin erilaisia. Se palaute mitä tästä torpasta ollaan saatu on ollut tosi positiivista ja ilmeisesti tyypit tykkää nähdä vähä jotain muutakin kuin valkoisia seiniä ja mdf-kattoja :D Sopii mulle! Kannustan ehdottomasti kokeilemaan värejä ja materiaaleja ihan rennosti vaan, kyllä ne sieltä sitten saa vaihdettua jos tuntuu että on ihan peestä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Ehkä me rohkaistutaan ja pyydetään esittelykäyntiä. :D Meilläkin oli tosiaan ajatus vetää kaikki valkoiseksi, kun ei muusta tiedetty, nythän sitä näyttää löytyvän vaikka mitä kivaa, mutta alkaa olla liian myöhäistä tehdä muutoksia.

Täytyypä kysäistä hanojen hintaa suoraan valmistajalta. Hyvityshinta muuttovalmiin pakettiin kuuluvista hanoista on vaan niin harmittavan pieni.

Mikrosementti ois ollut yks haave, mutta sitä ei saa talopaketin kautta ja tekijä pitäisi itse löytää, ei vaan meinaa siihen riittää energia joten kivat laatat tarttis löytää.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Saako kysyä, millaiseksi Evo 069 -hanat sitten osoittautuivat käytössä? Meillä olisi hanojen valinta ajankohtaista, ja "vesiputoushana" kylppäriin kuulostaa kivalta - mutta onkohan sitä myös käytännössä?

teabis kirjoitti...

Heippa! On ne hanat olleet ihan jees, vaikka mua vähä kuitenkin ärsyttää kun se vesi ei luonnollisestikaan tuu millään kauheella vauhdilla sieltä hanasta kun se tuommoinen vesiputousmalli on. Kaikkein ärsyttävintä on se, kun lämmintä vettä joutuu odotella mielestäni ihan kohtuuttoman kauan:D

Mutta muutoin ovat jees. Ei valittamista.