8.2.2016

Sanokaa tammi kun haluatte hyvää

Perjantai oli hieno päivä olla rakentaja, kun sen lisäksi että saatiin peili toiseenkin vessaan, niin saapuivat työmaalle myös hartaasti odotetut tammilevyt. Kuuden levyn lisäksi oli tilauksessa mukana neljä jalkaa vessan allastasoa varten. Levyt toimitettiin oikeisiin mittoihin leikattuina ja mukana oli myös leikatuista yli jäänyt parin neliön "pala" jolle on kovasti mietitty käyttöä.


Tammi on kaunis materiaali. Etenkin näin vielä käsittelemättömänä sen väri on hienon vaalea. Varmaan sanomattakin selvää, että viikonloppu pyöri raksalla vain levyjen  ympärillä. Jukka duunasi saarekkeen kannet valmiiksi ja sai vessan allastasonkin palat tehtyä. Levyistä pyöristettiin reunat jyrsimellä, ne hiottiin kauttaaltaan 240 paperilla ja saarekkeen levyihin tehtiin lieden sekä Savon Twist-pistokesysteemien mentävät reiät. Lisäksi saarekkeen päällimmäiseen levyyn kolottiin jääkaappi ja pakastin, sekä vessan allastason alempaan levyyn jalkojen paikat. Makitan jyrsin ja monitoimikone ovat lopullisesti lunastaneet paikkansa Parhaimmat Ostokset Ikinä -listalla, olis vähän ollut hankalempia nämäkin hommat ilman niitä.Tasojen pintakäsittely lankesi meikälle ja saareke on nyt kertaalleen vedetty Osmo Colorin värittömällä Top Oililla, joka on joku ihme öljyn ja vahan hybridi. Kuten kuvasta näkyy niin tammi muuttuu käsittelyn myötä ihan eri väriseksi. Tummempi puu sopii keittiöön hyvin, mutta vessan pöydälle pitää keksiä joku toinen ratkaisu, sillä nyt siellä pönöttävä käsittelemätön tammi sopii tiilien ja tasoiteseinien kanssa yhteen ihan liian hyvin:


Ehkäpä joku valkoinen vaha tähän. Pitää selvittää.Tässä kahteen kertaan öljytty saarekkeen päällyslevy ja lähemmässä tarkastelussa ällistyttävän puusepäntyön tuloksena syntynyt täydellinen pistorasian reikä. Tunteella ja ammattitaidolla on puu taivutettu insinöörin tahtoon. On se taitava.Koiria ei paljo kiinnosta tammet. Saareke tuoreessa öljypuvussaan on pretty as a picture. Siinähän näkyis myös se lieden reikä olevan. Aika valtava. Nyt sitten öljyän noi kaikki ainakin kolme kertaa, todennäköisemmin neljä. Ehkä viis. Öljyämisten välille jätetään 12 tuntia ja pidetään kovasti huolta siitä, ettei öljyämiseen käytetyt resut ja rasut jää lattioille pyörimään ja esim. roihahda tuleen polttaen koko talon maan tasalle. Öljyn levitän muuten vaahtomuovilastalla ja -telalla. Tässä vielä todiste siitä, että luonto haluaa tappaa meidät. Piha on kuin luistinrata ja oon kiertänyt talolle nurmikon kautta. Kattellaan nyt sitten että saako täs murtaa vielä lonkkansa ennen kevättä. Toivotaan ainakin ettei ihan hetkeen tarttis saada autoa peruutettua tonne kärrylle.... No hei, ei onneks tarvi kolata!

Ei kommentteja :