1.2.2016

Tammikuun tärkeimmät

Tammikuu oli raksalla varsinainen superkuukausi. Valmista tuli vähän siellä sun täällä ja helmikuun vaihteessa pintahommat oli saatu päätökseen kaikkien muiden paitsi kylppärin ja kodinhoitohuoneen osalta. Tässä siis kuvien muodossa kuun suurimmat saavutukset:Listan ykkösenä on tietty nää helkkarin lattiat. Kuinka onnellinen mä oonkaan että KAIKKI mikrosementtilattiat on nyt tehty! Tuvan jälkeen hyökkäsin päämakkariin ja vaatehuoneeseen, josta jatkoin suoraan suihkutiloihin. Suihku odottelee vielä tämän viikon lopulle lakkausta, mutta esimerkiks vaatehuoneessa on jo hyllytkin kasattuna. Ja niistä muuten tulikin hienot! Ei oo yhtään kasarikirjahyllyt:


Tumma sävy on aavistuksen harmahtava. Harmaat vetolaatikot kasasin tänään, mutta en ihan yksin uskaltanut lähteä noita hidastusmekanismeja ruuvaamaan, kun en tajunnu niistä asennusohjeista yhtään mitään (ulos vedettävistä rekeistä puhumattakaan). Ne odottavat siis insinööriä, mutta oonpahan nyt kantanut korteni kekoon tälläkin saralla noiden lootien ja kiskojen muodossa.Noniin, ne hanat hei. Oonks nyt vähä tyytyväinen lopputulokseen, vaikka aiempaa postausta aiheesta kirjoittaessa nypin tuskastuneena hiuksia yksitellen päästäni (harmaita) ja olin varma että edessä on tyytyminen. Keittiöön löytyi siis sittenkin täydellinen hana, suurtaloushenkinen jengaviritelmä Tapwellilta. Vessojen hana+bide -yhdistelmät otettiin myös Tapwellilta, kun taas kodinhoitohuoneeseen valikoitui Oraksen Optima. Suihkut ostettiin hyvissä ajoin viime syksynä, ja ne ovat Orasta myös. Nyt sitten odotellaan jännittyneinä taas putkimiestä! Hän saakin ens kerralla tänne erehtyessään lätkiä kaikki hanat kiinni, wooooot!?
Vessat lähes valmiina! Vielä uupuu hanat, khh:n vessasta peili ja tiilivessasta tasotsydeemi. Yllä olevassa kuvassa työpöydän avulla hahmotellaan tammilevystä rakenneltavan allastason syvyysvaatimuksia. Toi potta-allas on niin valtava että tasosta pitää tehdä melkein puoli metriä syvä.Kylppärissä on mikrosementoitu. Tässä seinissä valmis sementtipinta, jossa alla pari kerrosta plataa ja päällä gris claroa. Lattiassa negro, jonka päälle vedin vielä kaksi kerrosta gris claroa. Sielläpä se on suihkun lattiakin sitte valmiina, ja saunan ja välitilan laatoitukset tehtynä. Suihkun kynnykseltä uupuu viimeinen laattavarvi, joka jäi eilen odottelemaan ilmeisesti tänään saapuvaa alumiinilistaa.Keittiötä on rakenneltu vaikka yksi kriittinen sivupala jäikin uupumaan toimituksesta ja saapui vasta tänään raksalle. Kodinkoneet ovat myös paikoillaan, eikä tästä setistä uuvu enää kuin tammitasot, jotka nekin on jo tilattu. Ja sokkelit. Ja hana. Niin ja liesarin kuori, joka palautuu maalausreissultaan näinä päivinä. Maalautettiin se samanlaiseksi mustaksi kuin tuo takankin piippu: sopivat keskenään yhteen ja erityisesti musta liesari sopii paremmin yhteen keittiön kanssa kuin se alkuperäinen rosterinen.

Tammikuu oli siis loistava ja tässä saa alkaa ihmettelemään että todellako isoista hommista vain kodinhoitohuoneen lattiat ja kalusteet sekä kylppärin paneelit + sauna on jäljellä? Pikkupuuhaa tietty riittää, esim. väliovet ja ne helkkarin sälekaihtimet joita ei ole vielä edes tilattu, mutta ne on sit semmosia et niksnaks vaan. *KLIK* niinkuin turhan harhaanjohtavissa kokoamisohjeissa lukee.

Hyvää helmikuuta! Tästä jatketaan! :)


4 kommenttia :

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

Sielläpä on herkullisen näköistä lattiaa, hyllyä, seinää ja hanaa! Vähiin alkaa käydä raksapäivät teillä :)

teabis kirjoitti...

Joo ihan haikeus jo välillä yllättää, kun yrittää keksiä tekemistä hommien välissä. Viimeiset kaks vuotta kuitenkin tekemistä ollut kilometrien jonoksi asti :D No, onneksi ulkopuoli odottaa vielä kärsivällisesti vuoroaan. Perus paskahommat taas jää viimeiseksi :D

koti rinteessä kirjoitti...

Niin upealta näyttää!! Me tullaan vähän perässä, oikeen odotan jo tuota mikrosementtilattiaa (vaikka tiedän sen teon olevankin ISO urakka) ja muita pintoja. Teillä alkaa jo muuttopäivä lähestymään :)

Hauwerine kirjoitti...

Ai että mitä silmäkarkkia! Ihanan yhtenäinen linja kaikissa huoneissa. Voi vitsi sentään. Nam.