11.3.2016

Ikkunoiden listoitus alusinkillä

Ehkä yksi siisteimmistä jutuista tällä raksalla on se, että listoitusta on minimaalisen vähän: ei lattialistoja eikä kattolistoja. Periaatteessa ainoat listat mitä lätkitään on ovien ympärille ja sit noiden ikkunoiden väleihin mistä nyt paistaa höyrynsulkuteipit. 

Kun toi Herra Pee nyt on täs viimeiset kaks viikkoa ollut milloin  mistäkin kohdasta kipeä eikä oo paljoa raksalle taipunut, niin oon keskenäni siellä yrittänyt keksiä jotain järkevääkin tekemistä kukkasten silittelyn ja Aatoksen halailun rinnalle. Se onkin jo aika hankalaa, koska jäljellä on enää herran paneloinnit nyt kun viime viikolla sain kasattua khh:n kalusteet ja suoritettua kunnialla loppuun erittäin vastuullisen tehtäväni ikkunalistojen pääasentajana. 

Siitä hommasta erittäin lyhyesti ja ytimekkäästi seuraavaksi:

Koska puulistat on buulistat ja kaikki muukin pölyää veemäisesti ja on ainakin 5 milliä paksua, ideoitiin meidän kattopeltimestarin kanssa vaihtoehtoinen listamatsku:


ALUZINC. Jep mä googletin tän ja voin vain uskoa järkeäni ja julistaa että tää on suomeksi alusinkki. Jos on parempaa tietoa niin saa mennä kommentteihin pätemään. 
Ihanan kliini ja huomaamaton listamatsku: köykäistä, ohutta ja älyttömän taipuisaa metallia. 
Asentamisen helppous hipoo nautintoa, kun peltisaksillakin saa vain päästellä menemään eikä hampaat irvessä vääntää niin että kämmen on krampissa:Tarvikkeet:
Peltisakset, kahvia, suorakulma, lyijäri, teippi ja liima.Teippi on jotain viimeisen päälle hyvää teippiä, jolla voi teipata vaikka norsun seinälle. Meidän tapauksessa lista saadaan teipillä pysymään paikoillaan niin kauan että liima kuivuu ja kiinnittää listan lopullisesti, kun ei sitä huvita millään puristimillakaan alkaa kikkailemaan. Paljon helpompi vaan teipata!Ensin varmistin että höyrynsulku on edelleen joka paikasta tiukasti liimaantunut runkotolppiin kiinni ja korjasin jos jostain oli irronnut, sitten vaan länttäsin sen listan siihen kiinni. Tätä oven vaakalistaa ennen laitettiin toi viereinen pysty, jonka annettiin sitten hetki kuivua, ettei toi vaakalista vain kampea sitä irti kun otti kuitenkin vähän vastaan tuolta seinän puolelta.Ooh! Fantastico!

The end. 
Näin helppoa se oli että jopa minä onnistuin. En mä sitä sano että ne ihan suorassa on jos passilla lähtee tarkistamaan, mutta ihan tarpeeksi ettei silmällä huomaa (paitsi jos oikein alkaa katteleen).

4 kommenttia :

koti rinteessä kirjoitti...

Hei kiitos vinkistä! Meillä sama tilanne, ei ikkunalistoja eikä lattialistoja (kuin makkareihin) ja ollaan myös pohdiskeltu millä nuo höyrynsulkuteippikohdat peittäisi. Pitääpäs ottaa tästä lisää selvää! :)

teabis kirjoitti...

Suosittelen näitä kovasti, tuli oikein siisti lopputulos :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Täälläkin kiitellään vinkistä. Mistä hankitte kyseistä materiaalia?

teabis kirjoitti...

Nämä tuli tuosta paikallisesta Lai-Teräksestä (http://www.laiteras.fi/). Oli pystyt leikattu nätisti oikean mittaisiksi, vaakapaloja vain jouduin työmaalla lyhentää, kun niitä ei saanut etukäteen mitottua oikean pituisiksi.