1.3.2016

Koppipostaus, aiheena sisustaminen

Koti-blogin Karolina heitti ilmoille avoimen haasteen raksabloggaajille sisustamiseen liittyen, ja mikäs siihen on tarttuessa kun ei omalta raksalta hirveästi kerrottavaa tällä hetkellä ole.

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalun mikä se olisi? (kuva mielellään myös).


Ehdottomasti jo aikaisemmin valaistusasioissa meuhkaamani Flosin Aim-lamppu!  Kai valaisimet on huonekaluja?? Voi gaad mitä antaisinkaan näistä. Niin yksinkertaista, niin kaunista. Niin kallista.

2. Kotisi/tulevan kotisi lempihuone/paikka ja miksi?
On varmaan pakko vastata keittiö ihan vain siksi kun sitä on suurin ikävä. Raksakämpän keittiö on minimaalinen eikä houkuttele ruoanlaittoon kun tasotilaa on ruhtinaalliset 50 senttiä ja uuni on porukoilta peritty romu, joka lämpenee juuri tarpeeksi epätasaisesti ettei sinne viitsi laittaa pizzapeltiä. Jääkaapin ovessa on sentään Banksyn rotta ja kaappien ovet maalattu iloisen kirjavasti eri väreillä, mutta ei se ihan riitä saattelemaan kokkaushurmokseen. 
Käpälämäen keittiöstä sen sijaan on tulossa IHANA. Siis maailman ihanin oikeesti. Meillä on kilometri tasotilaa ja yhtä pitkä lista kaikkia ruokia mitä tehdään kun vain saadaan muutettua. Jukalla taitaa listalla ensimmäisenä olla kunnon verta tirisevä steikki, itselläni maltillisemmin suolainen piirakka, lätyt ja mitä tahansa mikä ei tule valmiina pussista lisää vain vesi -menetelmällä. Ihan valehtelematta 95% meidän raksa-ajan ruoista on pussipastaa, -pataa, j-lihaa ja ranuja... 

3. Millainen on uuden kotinne sisustustyyli?
Voi ei. En mä tiedä! Musta tuntuu että se on sekamelska: kahden kovapään kompromissi. Mutta sekamelska sillä tavalla yhteensopivasti, että vaikka joka huone on eri värinen ja seinissä on ties mitä materiaalia, niin kokonaisuus on yhtenevä. Moderni, lämmin ja suht pelkistetty ainakin tavaran määrässä.4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset?  
Hehe, naurattaa :D Haaveissani vastaisin että minä, mutta koska se on load of crap niin vastaan että me yhdessä. Mikä onni olisikaan saada yksin päättää kaikesta sisustukseen liittyvästä, mutta koska meillä molemmilla on kovasti Mielipiteitä, niin se on ihan täysin mahdotonta. Pääsääntöisesti vois sanoa, että yhtäkään värivalintaa ei tehdä tai edes kytkintä osteta ilman, että siitä olisi väännetty Keskusteltu Vakavasti.

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu josta et koskaan luopuisi?
Oli vuosi 2010 kun suoritin amiksen työharjoittelua yhdessä saneerauskohteessa Vaasassa. Siellä ullakolla työmiehet siivosi ja tonki, ja jostain olkien päältä löytyi semmonen joku satavuotias 12-ruutuinen ikkuna. Rakkaus syttyi ensisilmäyksellä ja siitä lähtien oon raahannut sitä ikkunaa mukanani muutosta toiseen. Hyvin hyvin hankala ajatella että heittäisin sen joskus pois... Siis vanhan ikkunan :D Jolla ei ole MITÄÄN VIRKAA :D Mutta kun mä sitä rakastan! :D


Kukas se siellä pönöttää?

6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?
Oon tämmönen omien juttujeni fiilistelijä: luen vanhoja tekstejä ja FB-statuksia vuosien takaa ja ihmettelen että MITEN IHMEESSÄ KUSTANNUSYHTIÖT EI JO SOITA?!
No ei vaineskaa. Mutta on niitä ihan hauska lukea aina välistä.
Nykyblogin yksittäistä lempparia ei voi valita, nehän on sitä kaikki.


7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa? 
Ei. Vois pikaisesti arvioida että mulla on elämässäni ennen Käpälämäkeä mennyt sisustukseen yhteensä alle tonni. Onkin vähän hankala totuttautua ajatukseen että realistinen hinta uudelle sohvalle on yli 1000 euroa ja että nykyinen, ihan hyvässä kunnossa oleva ruokapöytä pitäisi vaihtaa uuteen vain siksi, että tamminen sopisi paremmin uuteen köökkiin. Surullinen tosiasia kuitenkin on se, ettei tuonne uuteen kotiin huvita kaikkia niitä vanhoja kamoja rehata ja varmasti suurin osta varastojen sisällöistä menee myyntiin. Hassua miten ennen niin rakkaat vanhat Arabiatkin tuntuvat turhilta nyt kun niitä ei ole vuoteen nähnyt. 
Tietty olis ihanaa ostaa kaikkia supertrendikkäitä kynttilänjalkoja ja vuorata sohvat ruksiprinttisillä huovilla, mutta jossain takaraivossa nakuttaa tietoisuus kuluttamisen turhuudesta ja siitä, että vaikka niitä jokaisen sisustuslehden sivuilla vilisee, niin en mä niitä itselleni tarvitse. Mitä harvemmin ja harkitummin kamaa hankkii, niin sitä kauemmin niitä jaksaa katsellakin.8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin? 
Hyvä kysymys. Olen kysynyt tätä itseltäni useasti tässä synkimpien kuukausien aikana :D
Käpälämäki on suunniteltu "välitalo". Talo, joka pykätään pystyyn ja jossa oma aikansa asutaan, mutta jonka ei ole tarkoitus jäädä lopulliseksi kodiksi: meillä molemmilla on haaveissa loppusijoituspaikka jossain syrjemmässä, missä naapuria ei näe ikkunasta ja missä määräykset ovat armollisempia isommalle ulkorakennukselle. Ja onhan rakentaminen kivaa! Nähtäväksi jää pitääkö alkuperäinen suunnitelma paikkansa vai löytääkö meidät vielä 10 vuodenkin päästä samasta osoitteesta.


9. Mikä on teidän rakentajaperheen "motto", paras ohje/ asenne raksa-aikana?
Armollisin asia on ollut kiireettömyys. Ajatus siitä, ettei ole väliä meneekö rakentamiseen vuosi, kaksi tai kolme. Ei ole tarvinnut rakentaa verenmaku suussa, vaan raksalla on oltu niin pitkää päivää kun on huvittanut, ja välistä on ollut pitkiäkin kausia ettei tontille päin ole edes vilkaistu (tässä on nyt suuri paskanpuhumisen vaara ja mahdollisuus, että aika on kullannut muistot). Nyt loppua kohden oma asenne on kuitenkin vähän horjunut ja vauhti kiihtynyt, ja mun tekis mieli piiskata Jukkaakin napuloimaan kylppärin paneeleja vähä äkkiä kiinni vaikka sitä kuinka väsyttäis. Samalla kauhistuttaa ajatus että pian pitäis muuttaa ja tämä kaikki on ohi. Rakentaminen on kuitenkin suhteessa tosi lyhyt aikakausi ja vähän semmonen once in a lifetime -juttu, niin kyllä siitä kannattaa nauttia. Ainakin yrittää. Vaikka kuinka välillä v*tuttais paskahommat.10. Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?
One word: Pinterest. Hieno aika elää ja hakea ideoita omiin juttuihin tää 2000-luku. Kiitti internet!

11. Kuinka a) rohkea b) varma c) kekseliäs sisustaja olet?  (0-100%)
No voi vitsi miks ny tämmönen sit viimeseksi :D Tähänkin pitäis vastata jonkun muun!
En siis todellakaan osaa sanoa. En osaa ajatella itseäni sisustajana kun oon aina ollut enemmänkin fiilistelijä ja keräilijä, joka hankkii asioita siksi kun ne ei maksa mitään näyttää kivalta miettimättä sen enempää että sopiiko ne keskenään yhteen. Luulen, että vuoden päästä oon tässäkin asiassa viisaampi :)


----- 

Välitän haasteen eteenpäin kaikille kanssarakentajille, tarttukoon syöttiin ken tahtoo.

Lopuksi vielä tämän viikon siistein juttu:
*kyyneliä*

1 kommentti :

Karolina // KOTI-blogi kirjoitti...

Huippu ko nappasit haasteen!
Tosi kiva lukea tekstiäsi, se on niin menevää ja muutoinkin mielenkiintoista kuulla miten juuri te päädyitte rakenatamaan.

Hauskaa että joku muukin raksapariskunta saa vääntää joka ikisestä asiasta. Meilläkin piti käydä keskustelua jopa valonkatkaisjoista vaikka olin luullut että ei se mies ihan joka asiaan puuttu. Valistsin meidän makkariin kultaiset vaan niin oli käynyt ominpäin vaihtamassa tilauksen.

Keittiöön piti tulla betonilattiaa vaan kun olin Italiassa viettämässä hyvin ansaittua lomaa naisporukalla ilmoitti että oli tilannut meidän keittiöön laatat. Lohduttaudun että joku muukaan ei saa päättää kaikesta yksin.

Uuteen kotiin tarvii väkisinkin paljon hankintoja mutta onneksi niitä voi tehdä pikkuhiljaa. Osa meidän huonekaluista on hankittu tori.fi mm. artekin huonekalut ovat tosi hyväkuntoisia vaikka ovat käytettyjä.