3.3.2016

Lasihommia ja pari käpälää

Lasimestarimme herra Rainer Niemi on osoittanut hienoa kärsivällisyyttä kun on tähän mennessä joutunut käymään meillä ainakin viisi kertaa milloin mitoilla, milloin suunnittelemassa ja milloin tuomassa jotain koepalaa kiskosta tai listasta. Yhdellä käynnillä hän joutui kantoavuksikin, kun allekirjoittanut oli yksin raksalla Woodimin tammilevykuorman saapuessa tontille. Onneksi tontille saapui samaan aikaan myös Rainer, muuten tammilevyt olisivat odotelleet sisäänpääsyä iltaan asti. 

Viimeisin villitys lasipuolella ovat nämä kaksi nipsua lieden reunalla:


Siis olipa meikäläisiltä todella terävä havainto ajatella roiskesuojaa tohon lieden taakse. Ehkei tarvikaan kaapia pekonirasvaa ruokapöydän tuolien selkänojista ja tuntea sukkien inhottavasti tarttuvan rasvalattiaan kiinni saarekkeen vieressä. Rainer lupasi tuoda meille vaihtoehtoja lasin kiinnitystavaksi, ja niiden joukosta potentiaalisimmiksi valikoituivat nämä kaksi. Toinen vähän suurempi ja tukevampi, toinen pienempi ja huomaamattomampi. 

Itse lasi tulee olemaan lieden levyinen ja tasosta 25 cm korkea, viimeisimmän päätöksen mukaan tummennettua lasia. Kirkkaassa näkyisi tahrat vähän liian hyvin, ja valkoinen taas ei tonne köökkiin niin hyvin istahda kuin tumma. Näissä molemmissa nipsuvaihtoehdoissa lasin irrottaminen on helppoa, joten sen voi tarvittaessa nypätä kokonaan irti ja pestä vaikka altaassa.

Tämän lisäksi kämpästä puuttuu lasipuolelta vielä saunan ja suihkun seinät, sekä kodinhoitohuoneen välitila. Käsitykseni mukaan takan edusta ei lasia tarvitse, koska lattia on syttymätöntä mikrosementtiä. Korjatkoon joku jos on oikeampaa tietoa :D


Tällä viikolla ohjelmassa on ollut khh:n lattian saumaus ja silikoonaus, sekä sinne töötättävien kaappien kokoaminen. Jukka on selkävammastaan huolimatta painostettuna urheasti paneloinut kylppärin kattoa ja saunan seiniä. Eilen saatiin kotiutettua sälekaihdinten lisäksi myös maalattavana ollut liesarin kuori, joka on nyt täydellinen match takan piipun kanssa. Valitettavasti kuoren poissaollessa asennettu runko oli jätetty viis senttiä liian matalalle, ja sen lyhentäminen osoittautui varsinaiseksi show'ksi, mutta eiköhän se tämän viikon aikana saada tehtyä.

Aurinkoista loppuviikkoa tyypit!

6 kommenttia :

hyppysellinen paheita kirjoitti...

Hienolta näyttää! Pitäisi tehdä stalkkauskäynti teidän raksalle 😄😝

Hauwerine kirjoitti...

Toi lasisysteemihän on ihan nnnnnnerokas!

Ja ihanasti toinen köllii siellä lattialla.. *love*

teabis kirjoitti...

Tänne vaan kaikki stalkkaamaan! Naurattaa tää paikallinen stalkkauskulttuuri välillä: Noi meidän ikkunat on kumminki aika suuret eikä niissä oo atm lainkaan näkösuojaa tonne tielle, niin silloin tällöin kun jotain sunnuntaiautoilijoita on ajelemassa niin hyvä etteivät pysähdy tohon liittymään tuijottamaan kun ajetaan niiiiiiin hitaasti ohi ettei varmasti jää huomaamatta :D Myönnän itsekin olevani raksakyttääjä, mutta en mä kehtaa ihan niin julkeasti hidastaa ja kytätä kuin jotkut :D Hauskaa.

Aatos on niin ihana kun hän raksalla makaa milloin missäkin asennossa ja usein jalat sojottaa suoraan ylöspäin, että tassut vain loistaa jostain paneelikasan takaa :)

hyppysellinen paheita kirjoitti...

I feel you!!! 😄
Tässä vähän matkan päässä kun raksattiin, niin ohikulkijoita kyllä riitti 😄 Vähenee sitten, kun pääsette asumaan (toivottavasti).

Päivi kirjoitti...

Onko teillä muuttoaikataulua?
Täällä tällä viikolla viimeiset laatoitukset ja kalusteita asennettu. Osa vielä puuttuu ja lattia (laminaatti). Haaveilin pääsiäisestä, mutta voi olla että tulee liian aikaisin.

teabis kirjoitti...

Kuvittelisin, että tässä kuussa vois olla muuttohommat. Toisaalta oon viimeiset neljä kuukautta varmaan vastannut samalla tavalla kun joku on kysynyt: ehkä tässä kuussa. :D
No eihän täällä todellisuudessa oo paljon mitään enää: khh:n kaappien kantaminen paikoilleen ja saunan panelointi loppuun. Sälekaihtimet pitää saada kyllä kans muuttoa ennen kiinni, mut se on pikkujuttu.

Kyllä! Olen toiveikas! Tässä kuussa! Aika pitkälle tää taitaa jäädä kiinni siitä, että kuinka putki ja sähkö pysyy vauhdissa mukana :)