23.5.2016

Pohjanmaa, valitsen sinut!

Oli aurinkoinen lauantai kun allekirjoittanut ja muutama kymmenen muuta blogimuikkia pääsi tutustumaan tämän vuotisten asuntomessujen tarjontaan Seinäjoelle. Jokunen messukohde oli meille ovensa avannut ja niitä siinä sitten päivän mittaan ihmeteltiin. Oli siellä kaiken näköistä torppaa, mutta muut saavat odottaa myöhempiä parempia postausaikoja, sillä nyt on aika polvistua jälleen kerran Kannustalon alttarilla. Jos siis jollain ihmeen kaupalla olet missannut kaikki asuntomessuaiheiset blogipostaukset joita lauantain jäljiltä on nettiin tasaisesti tippunut niin ei hätää! Olet seuraavassa näkevä avoinna olleista kohteista tärkeimmän.


Joo tää alkaa olemaan jo aika kulunu juttu tää mun k-talo-obsessio, mutta kun ihan oikeesti tää arkkitehti Kati Raskun suunnittelema Kannustalo Pohjanmaa räjäytti mun tajunnan :D Siis kyllä, talo teki sen. Joten koittakaa kestää vielä kerran. Oon niin myyty tälle kokonaisuudelle että se pyörii mielessä vielä kaksi päivää visiitin jälkeenkin ja nyt ihan semisti harmittaa et otin oikeesti aika vähän kuvia sieltä. Keskityin vissiin olemaan pääasiassa monttu auki.Kuvistahan talon tunnelma ei välity, ja luonnollisesti Kannustalon edustajalle Black Editionia hehkuttaessani ja näissä huoneissa pökerrellessäni jätin kuvaamatta olennaiset, kuten keittiön, mutta luulis näistä saavan yleiskäsityksen siitä mitä Kannustalo Pohjanmaa on: tumma, tyylikäs, viihtyisä. Pesämäinen. Perinteinen. Industrial.

Oon yrittänyt koota ajatuksia talosta ja sen fiiliksestä, ennenkaikkea siitä että mikä siitä teki Sen, mutta en osaa. Mustat ikkunat, mustat väliovet, musta kaikki. Kun monessa messutalossa yhdistyi ulkona musta julkisivu ja puun väriset yksityiskohdat, toistui sama kaava Kannustalossa sisällä: tummuuden seasta nousevat esiin lämpöiset luonnon sävyt ja -materiaalit. Kattokaa ny tota kulhoakin tossa. Kyllä toi rosteriset voittaa.Yksittäisistä sisustuskamoista  päällimmäisenä mieleen jäivät kuitenkin keramiikan ja muun härpäkkeen sijaan Kuutti Lavosen taulut, joita löytyi usemmasta huoneesta. Ostaisin! Piti ottaa signeerauksesta kuva että sai selvittää taiteilijan rauhassa jälkikäteen. Taulut oli niin hienoja että niihin voisi kuvitella itsekin sijoittavansa. Etenkin olohuoneen taulu herätti voimakkaita mulletoi-tunteita.
 Kohteen sisustussuunnittelijana toimii Helena Karihtala, joka oli paikalla lauantaina meille kohdetta esittelemässä. Karihatalalla on takanaan pitkä yhteistyö Kannustalon kanssa, enkä yhtään ihmettele miksi. Kadehdittavan hyvä tatsi.  Yläkerran aulatila oli auki alakertaan. Just the way I like it. Ja noi parrut. AaAARGH.


Eihän tästä mitään tuu ilman keittiökuvaa, joten lainasin sitä Kannustalon sivuilta täältä.

Asiat jotka keittiössä ovat kohdallaan:
- kattoparrut
- yläkaapittomuus
- luonnollisen rosoinen lattialaatta
- seinän musta laatta
- vetimet

Lopuksi yhteenveto.

Kannustalon ja Karihtalan liitto on match made in heaven. 
Jos sinulla on aikaa vain yhteen kohteeseen, on se tämä.

4 kommenttia :

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Kannustalo (Helena?) käyttää paljon Kuutti Lavosen taidetta :)

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

Miten kaunis! Paljon mustaa, eikä silti yhtään liikaa. Milloinkohan sitä itse oppisi käyttämään vaan rohkeammin tummia värejä ja nimenomaan mustaa.. näyttää ihan törkeen hyvälle!

Rouva Nk kirjoitti...

Tyylikäs pytinki! Samoin Kastellin talo oli tyylikäs. Molemmissa käytetty hyvällä maulla rohkeasti mustaa ja saatu siitä sisustuksen yksityiskohdilla kuitenkin kodin eikä esittelytilan näköinen. Tykkään ja oispa kiva päästä ihan livenä kurkkimaan :)

Hanna H kirjoitti...

No on kyllä komea! :D