21.8.2016

Kuukauden instarakkaus

Sisäinen viherpeukaloni oli pakahtua hurmasta kun törmäsin Instagramissa tähän ehkä maailman parhaaseen kukkakuvatiliin: Urban Jungle Bloggers. UJB kerää instailijoiden parhaimpia viherkasvikuvia oman tilinsä alle, ja voi että miten jotenki ihan liian satumaisia kukka-asetelmia ihmisillä kodeissaan onkaan. Kuolen.


Katsellessani näitä ja sitten katsellessani omaa kuuden kukan kokoelmaani tiedän, että niitä on saatava lisää. Koska olen myös onnistunut pitämään nykyiseni elossa jo neljä kuukautta, niin uskon ajan olevan kypsä lauman kasvattamiselle.

Haaveilen amppeleista. Jotain oikein tummanvihreää ja siron nauhamaista, luotisuoraan ruukusta alaspäin roikkuvaa rimpulaa kehystämään olohuoneen verhottomia ikkunoita. Ehkä muutama kappale aseteltuna eri korkeuksille niinkuin tuossa alaoikealla. Ehkä koko ikkunan matkalta, ehkä vain vähän tonne toiseen laitaan. Onneksi sisäkatto on lautaa, niin on helppo ripustella eikä jää näkyviä jälkiä sitten kun ne joskus ruuvaa pois.Mehikasvit kiinnostaa koska keittiön avohyllyt. Sinne voisi luoda ihanan pienen mehikasvipuutarhan, jossa punasaviruukut ovat avainasemassa. Mehikasveja on ilmeisesti hankala saada hengiltäkin, paitsi jos kastelee liikaa, mikä ei ole tässä taloudessa ongelma. Kiinnostaa myös tommonen ikkunaa kehystävä runsas köynnös. Ja jollain tasolla nuo turveruukuissa vai missä liekään roikkuvat kukat.
Kylppäriinkin olisi ihanaa saada jotain vihreää. Ongelmana on huoneen pimeys. Onko olemassa kasvia joka menestyisi lähestulkoon pilkkopimeässä tilassa?

Otan mielelläni vastaan suosituksia muista yhtä inspiroivista instatileistä. Meanwhile joku voisi tulla hakemaan mut Plantageniin. Olen valmis oman elämäni viidakkokirjaan.

------

Olen viettänyt tätä elokuista sunnuntaiaamua jotenkin ihanan perinteisesti. Juonut kahvia, surffannut nettiä ja lopulta tuijottanut ihastuneena Paperi T:n viime vuotista Blockfestin keikkaa Areenasta. Päivän suunnitelmat ovat vielä vähän auki, mutta säiden salliessa luulen suuntaavani kohti kototaloa väliaikaisistuttamaan äidin pihalle muutaman koivuangervon taimen. Saavat siellä odottaa ensi kesää ja loppusijoituspaikkaansa Käpälämäellä.

Vähäsateista sunnuntaita kaikille!

Kaikki kuvat Urban Jungle Bloggers.

1 kommentti :

Tuulevi kirjoitti...

Kylppäriin sopii palmuvehka eli "komerokukka".