23.3.2016

Maaliskuu mayhem

Jaha että olis viikon päästä huhtikuu. Näillä puhein voimme heittää vesilintua niillä puheilla, että muutettais tässä kuussa: not happening. Kuulin kuitenkin pari päivää sitten ääneen lausuttavan nuo kolme maailman kauneinta sanaa: "ens kuus muutetaan". Sitähän mä oon sanonu nyt pian puoli vuotta! :D FINALLY!

Nyt se näyttäis kuitenkin olevan totisinta totta, sillä ollaan pistelty viime viikko raksahommaa toisen eteen ja onhan siellä tapahtunut hurjasti. Luonnollisesti, ettei kaikki menis kuin tiedätte kyllä missä, niin on mukaan mahtunut pari ikävämpääkin yllätystä. Aika perus että ongelmia alkaa tulla vasta nyt loppumetreillä. Mitähän vielä...

Mutta asiaan!


Siinä on nippu ongelmia. Ja yks paikoillaan oleva väliovi!!!!!

Skaalan ovet pelmahtivat raksalle viime viikolla maattuaan ensin viime kesästä saakka K-Raudan varastossa odottamassa torpan valmistumista. Nää on ihanat sileät laakaovet, jotka on normaalia korkeammat ja tommoset kattopellin harmaat. Olin onnesta soikeana kun saatiin tuo ensimmäinen kiinni ja todettiin värin sopivan täydellisen hyvin seiniin, mutta sitten jo huomattiinkin että VOI HELVETTI SOIKOON NÄMÄ LOPUT ON VÄÄRÄN KÄTISIÄ. Paitsi khh:n lasiovi.

Jukalle oli aikoinaan puhelimessa sanottu että näitä laakaovien kätisyyksiä pystyy vaihdella kuinka huvittaa, mutta eihän se nyt ihan niin mennytkään kun ovi on erikoiskorkea ja lukkopesä ei siis ole oven keskikohdassa -> problem. Ei muutakuin soittoa Skaalalle, josta onneksi luvattiin toimittaa oikeat ovet asap. Nämä raksalla makaavat haetaan pois ensi maanantaina ja uudet tulevat joskus ensi kuun puolella. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Pääasia että saadaan kätisyydet kuntoon. Hyvä Skaala!Sauna on paneeli kerrallaan saamassa verhoilunsa. Materiaalina lämpökäsitelty tervaleppä, josta tykkään kovin. Ei kyllä oo näin kellervä luonnossa. Haaveiltiin kovasti magnoliasta ja jättiläistuijasta, mutta koska budjetti, niin ei tällä kertaa taivuttu ihanuuksiin. Ens taloon sitte!WHAT WHAT WHAAAAT! Kodinhoitohuone is here!
Näyttääpä kaapit hassun pieniltä laajakulmalla kuvattuna, mutta trust me, ne ovat täydelliset.
Siinä siis olis sitten vasemmalta lähtien siivouskomero, pyykkikomero, pesutorni+ilmastointitrönö, hyllykaappi ja sit perus noi pienemmät. Taso on laminaattia sävyssä pähkinä ja on jo keskuudessamme raksalla, mutta se pitäis käyttää Vaasassa lyhennettävänä ja nauhattavana.

Isojen kaappien kanssa meinas tulla kriisi, kun Nixi oli onnistunut kämmäämään niiden saranoinnin: ovissa on reiät kolmelle saranalle, joista rungon reikiin osuu kaksi. No eihän siitä mitään tuu kun ei osu, ja siks toisekseen olis ihan jees että näin painavissa ovissa olis neljä saranaa, ettei sit heti ala roikkumaan ja mee säätämiseksi. Taas jo oli puhelin Jukan kädessä ja Nixin tehdasjamppa langan päässä: nelisaranaiset ovet saapuvat lisätilauksen yhteydessä myöhemmin. Jes!Pääsyyllinen lisätilaukseen on tässä: ilmavesilämpöpumpun herra sisäyksikkö. Hänet on verhoiltava vähän huomaamattomammaksi (suomen kieli <3, maahanmuuttajat, i feel you) jahka putkari tekee taikojansa ja saa kaikenmaailman letkut ja putket vedettyä. Tästä pitäiski vääntää joku kunnon lämmitysaiheinen postaus, mutta mun pitää kyllä perehtyä asiaan vähä paremmin ensin, että on jotain muutakin sanottavaa kuin että se on ihan sopivan kokoinen. Jokatapauksessa sen mä osaan kertoa että hän on Mitsubishi, ja hänestä voi lukea speksejä täältä. Ja nyt mä odotan että puhelin soi ja Jukka kertoo et toi linkki on ihan eri tuote, mut tuun sitte korjaileen! :DTaistelu välitilan kohtalosta keittiössä loppui kuin seinään bongattuani tämän ihanuuden Salkarista, josta viime postissa kirjoitinkin. Tämä Magisson kaunokainen tottelee myös nimeä rättiteline. Hän siinä altaan kyljessä hengaileepi magneetin voimalla ja mahdollistaa sen, että rätille ei tarvikaan PORATA KOUKKUA VÄLITILAAN. Thank god for Magisso. Keittiömme kiittää.
Tuvan puolella näyttää tältä, eli kaaokselta. Puuttuvat asiat: sähkömies, putkimies, 1kpl ikkunalistoja, väliovet ja niiden listat, 1kpl sokkelia, pari kripaa, sälekaihtimet. Vähiin käy ennenku jne. Mut hei kelatkaa:


ENS KUUS MUUTTO!! 


5 kommenttia :

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

Muutto! Muutto! Kui siistiä! :D Teillä näyttää tosi kivalle, mun lempparivärejä talo täynnä. Toi Magisso menee muuten samantien mun ostoslistalle.

teabis kirjoitti...

NIINPÄ!! *aaltoja* :D

Toi rättite... anteeksi, siis keittiöliinateline haha on ihan huippukeksintö. Sitä sai suorana ja kaartuvana, meillä on suora. Sitten samaa sarjaa oli sieniteline ja tiskiharjanipsu, mutta ne mä voin tuupata vaikka allaskaappiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä maalin sävy khh? On komia

Johanna kirjoitti...

Siis tätä on ihanaa lukea, jään seuraamaan projektin etenemistä!

teabis kirjoitti...

Khh:n maali on N496. Tosi kiva sävy joka säkällä tuli valittua suoraan tikkurilan värikirjasta ilman koepurkkia. Hyvä valinta, joka sopii hyvin katon ja lattian kanssa yhteen:)

Johanna tervetuloa seuraamaan!