25.4.2016

Post muutto

Meillä on lähes kaikki kamat jo paikoillaan. Vuokravarastossa odottavat loppusijoitustaan enää the ikkuna, puukehyksinen kihlapeili jonka peili on niin fjongalla ettei siitä saa hyvällä tahdollakaan kuvastaan selvää ja yksi elämän runtelema lautaovi. Niiden virka: ei mikään, mut semmosta kamaa mä perässäni muutosta toiseen vedän. Kun ei oo maksanu mitään! :D


Vois kuvitella että istun tossa sohvalla harvase ilta jotain teetä hörppien ja kenties lehteä lukien, viltti kevyesti jalkojen päällä auringon viimeisten säteiden jo painuessa taivaanrantaan.
Oikeestihan tossa on istuttu varmaan neljä kertaa ja tosi lyhyesti, sillei kokeilumielessä vain. Oishan siinä telkkari ja kaikkea, muttakun ei vuoteen oo tv:tä ollut niin jotenkin siihen ei nyt saa tartuttua. Parempi niin. Oon saanut elämässäni eniten aikaiseksi silloin, kun mulla ei oo ollut telkkaria ollenkaan.Mentiin taannoisella Ikean reissulla semisti sekaisin ja mukaan tarttui ennakkotiedoista täysin poiketen nojatuoli (?!) ja rahi, sekä valkoinen lukulamppu. Ah miten ruusuromanttinen ajatus että tuossa sitten sateisena syysiltana voi istua selailemassa jotain lehteä (taas), teen höyrytessä sivupöydällä (en edes juo teetä juuri koskaan), koirien pötkötellessä rahin molemmin puolin ja tuon lampun luodessa kämpän ainoan valon. Sitten ulko-ovi käy (tässä kohtaa kaikkien luonnonlakien vastaisesti kumpikaan koirista ei päästä minkäänlaista ääntä tai edes korvaansa liikauta siitä rahin vierestä) ja rakkaani saapuu kotiin pitkän työpäivän jälkeen ja hymyilee kodinhoitohuoneen ovelta, koska uunissa on juuri valmistumassa paisti.

.......

Mut oon mä siinä jo kerran lukenut! Strandmon: twelve points!Neiti Kesäheinäkin on äidin hoivista palautunut Laihian maisemiin ja jännityksellä nyt seuraan hänen sopeutumistaan. Kun hän vuosi sitten raksaevakkoon lähti, niin hänellähän oli vain joku kuusi reunoilta ruskeaa lehteä tallella mun "hoidon" jäljiltä. Oikeastaan hän oli siinä kunnossa, että moni olis laittanut toivon puutteessa suoraan roskakuormaan. Mutta mitä vielä! Nyt hän kukoistaa niinkuin kaikki muutkin mun äidin hoidossa olleet kukat. Ne jotka jäi, kaikki kuoli. Yritän olla ajattelematta tätä liikaa. Oon nykyään kuitenkin niin hyvä mutsi, että käytin kaikki kukkamukulat aamulla suihkussa!Vanhat, tutut tavarat etsivät kiihkeästi paikkaansa uudessa kodissaan. Hartwallin korit istahtivat telkkarin alle toimittamaan puuttuvan tv-tason virkaa ja peittelemään pistorasioita, entisöidyt tuolit löysivät paikkansa pääoven luota ja  pari vuotta sitten väkerretty stenciltaulu päätyi lopulta makkariin.Olen löytänyt itseni muutamaan otteeseen pyörimästä keittiöstä kädessä milloin vanha Arabian maitokannu, milloin kasa mumman perintölautasia, ihmettelemässä, että minne helvettiin mä nyt nämä sitte? On harmittava tosiasia että tonne rakkauskeittiöön ei yksinkertaisesti sovi hyllyille pönöttämään Arabian kannut eivätkä edes ne vanhat Arabian jalalliset kulhot, joita olen vuosien mittaan bongaillut kirppareilta. Todistusaineisto mun menneisyydestä arabiaflipuna ja vanhan turhan tavaran haalijana on nyt piilotettu suljettujen ovien taakse. Jääkää hyvästi, aarteeni, for now.Tadaa! Keittiö koko komeudessaan! Keittiö, joka vie ruokaryhmän kanssa suurimman osan koko tuvasta. Tuntuu nyt jälkikäteen ihan siltä, että rakennettiin koko talo keittiön ympärille. Sinänsä ärsyttävä asia on se, että kun vuosi ollaan haaveiltu isosta keittiöstä ja kaikista ihanista ruoista mitä siellä sit väännetään, niin nyt sen ollessa mahdollista ollaan molemmat jollain helvetin maitorahkadieetillä. Mut on tos keittiös ihan kiva blenderikin käynnistää :D

Jossain vaiheessa meillä molemmilla oli hirvee ennakkoangsti tätä ruokaryhmää kohtaan: se ei sovi tonne köökkiin, siitä on päästävä eroon,  se on ihan peestä. Mut ei aikaakaan siitä kun pöytä oli sisään kannettu ja tuolit sen ympärille aseteltu kun honattiin, ettei se ny niin huono ookkaan. Jukan fantasiat massiivitammisesta ruokapöydästä laantuivat ainakin toistaiseksi, kun olishan se vähä tammiöveri jos tossa olis vielä kaksmetrinen pöytä saarekkeen ja kaihdinten jatkona.Näiden pylleröiden kanssa käytiin ottamassa Aatoksen syntymäpäiväkuvaa näin keväisissä tunnelmissa viime viikolla. Täydellistä kuvaa ei saatu, eikä kevättäkään, mutta on tää räntäsadekin parempi kuin +30 astetta ja tuulta 0m/s.

Terveisin,

SummerHater83

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Niin ootteko muuttaneet jo? Mitä kamoja saa tupaan viedä ennen muuttotarkastusta? (ei jaksais ite selvittää..) Meillä lähtee kämppä parin viikon päästä alta ja nyt on aloitettu laatoitus ja keittiön asennus...

Tiedätkö mitä mallistoa sohva on?
Samaista Ikean nojatuolia oon myös katsellut. :) Melkein voisit laittaa mulle listan tulemaan mitä teidän kodista löytyy kun näyttää maut osuvan kohdilleen.

Näin sut kerran nixissä, mutta en uskaltanut tulla moikkaan, oon vaan tällanen stalkkeri :D

Unknown kirjoitti...

Näyttää kivalle! Ainahan sitä voi maitorahkoista lipsua, jos haluaa uutta keittiötä testata ;)

teabis kirjoitti...

Mä en tiedä mitä saa viedä, oon siis vienyt KAIKEN :D Varmistettiin tarkastajalta kyllä ennenkuin alettiin roudaamaan, mutta en tiedä miksei sinne vois viedä mitä huvittaa. Muuttotarkastus tapahtuu huomenna, ja sitten saadaan ihan virallisesti asettua taloksi. Uuuuu...

Sohva on BD-Möbelin mallistoa ja sitä myy ainakin Lähdesmäki.

On tää maitorahkailu kyllä semmosta hommaa että. Onneks lauantaina on herkkupäivä (oikeesti tää olis herkkuateria, mutta oon laajentanut käsitettä ihan itse koko päivän kestäväksi :D) ja voidaan syödä MITÄ VAIN. Olispa jo lauantai!

N/TillinTalo kirjoitti...

Onnea tästä etapista :) ai että niin tykkään tuosta teidän nahkasohvasta, kerrassaan ihana! Jos ei olisi budjetti tullut vastaan niin meidänkin sohva olisi tullut nahkaverhoiltuna. Ja muutenkin, ihana koti kun on enemmän väriä seinillä. Kuvia valmiista huoneista ja tiloista odotellessa ;) onnea muuttotarkastukseen!

teabis kirjoitti...

Kiitos :)