29.4.2015

Ikkunat tilattu!

Kalenteriini on merkitty päivämäärälle 25.5. ikkunatoimitus. Silloin Käpälämäelle saapuu 22 ikkunaa ja neljä ovea malttamattomina odottamaan asennusta silloin jo TOIVOTTAVASTI katon päälleen saaneeseen ja lattiavalun läpikäyneeseen taloon. 


Otettuamme tarjoukset kahdeksalta toimittajalta päädyimme lopulta valitsemaan Domuksen.
Tähän oli kilpailukykyisen hinnan lisäksi ainakin minun puoleltani syynä aivan järjettömän hyvä asiakaspalvelu ja aktiivisuus paikallisen edustajan puolelta, joka kävi meillä näytekappaleiden kanssa kahteen kertaan tarkentamassa tarjousta ja esittelemässä eri värivaihtoehtoja karmeille.
Jo aikaisemmassa postissa mietin sisäkarmien väriä, ja tilausvaiheessa läpikävimme harhailun tammen ja lumimännyn sävymaailmassa, palaten kuitenkin lopulta turvallisen ja neutraalin valkoisen ääreen. Domuksen lumimänty olisi ollut aivan taivaallisen ihana, jos se olisi ollut iiiihan piirun verran vähemmän valkoinen ja enemmän mänty, mutta kun ei niin ei. Itse olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, eikä kyseessä onneksi ole valkoiseen tyytyminen.
Olohuoneen ja keittiön ikkunoiden jättimäisyys konkretisoitui juuri eilen, kun runko saatiin pystyyn (!!!!!) ja ikkunoiden yläpuut paikoilleen. Ne ovat kaikki kiinteitä ja istahtavat vastakkaisille seinille kohdakkain. Samalla kun ihan vähän innoissani fiilistelen todeksi muuttuvaa akvaariomaailmaani, voin tällä päivämäärällä myös todeta, että verhoista on tuleva suuri ongelma. Eteläseinän kahteen avattavaan ikkunaan otettiin integroidut sälärit, mutta kiinteisiin en pitänyt niitä edes vaihtoehtona, koska ne ovat liian alttiina täystuhoutumiselle. Onneksi vaihtoehtojakin on.
Ikkunoiden lisäksi tilaukseen lähti kodinhoitohuoneen, molempien terassien, sekä varaston ovet. Domukselta kun tulevat niin valmistajana on Kaskipuu
Khh:n ja terassien ovet tulevat täyslasisena, khh:n ovi etsattuna ja terassien kirkkaina. Jossain vaiheessa ajattelimme niin ikkunoihin kuin oviinkin aurinkosuojalasia näkösuojaksi, mutta eihän se pimeällä mitään auta niin unohdettiin koko juttu. Jos kesäaurinko ihan hervottomasti keittiöön paistaa ja pyöritään kolmenkymmenen paremmalla puolella 24/7, niin pitää sitten arvioida tilanne uudestaan ja miettiä ikkunateippausta plokkaamaan paistetta.


Hyvä mieli jäi ikkunakaupoista. Toivottavasti jatko sujuu yhtä jouhevasti ja ikkunat ovat tullessaan sellaisia kuin pitääkin, kauhuskenaariossani kun ne ovat ihan päin helvettiä ja aikataulu paukkuu kilpaa hermojen kanssa.

No, kyllä kaikki varmaan menee ihan hyvin.

Ei kommentteja :