14.3.2014

huojuvat puut

Tontti ostettu, lainhuudatukset tehty, puut kaadettu ja hermot tallella.
Raksaprojektin ensimmäinen viikko on siis sujunut suunnitelmien mukaan. Vaikea pysyä perässä tässä kaikessa: mulla on tosiaankin tontti ja nyt siihen pitäisi rakentaa talo. En ole selkeästi vielä sisäistänyt tätä. Sisäistänyt sitä, että 1,5 vuotta elämästäni on tästä eteenpäin saneltu valmiiksi. Huhhuh.

Ehkä parempi ettei sitä heti sisäistä, niin saa nautittua siitä pihkan tuoksusta ja kahvista kevätauringossa hermoromahduksen sijaan :D


Kivinen tontti on muuttanut muotoaan paljon puiden kadottua, ja nyt entisestä pusikosta on jäljellä enää mäntyruumiiden kansoittama aukea. Oli tarkoitus säilyttää alkuperäistä puustoa mahdollisimman paljon, mutta tallin ja talon paikan kepitettyämme oli aika selvää, että suurin osa saa lähteä: joko ne ovat tulevien viemärikaivujen tiellä tai vaarassa kaatua kovalla tuulella torppamme päälle. Onneksi talon takaa alkaa metsäksi jäävä viheralue, ja tontin reunoillekin saadaan jätettyä aika hyvin puita.... Ensitöikseni saan nyt keväällä istuttaa viheralueen reunalle vielä lisää jotain asiaan soveltuvaa näköestepuskaa, sillä olohuoneen ikkunat tulevat olemaan hervottoman kokoiset ja ne aukeavat suoraa viheralueen takana asuville naapureille.Lienee aika selviö ettei siellä tontilla nyt koko viikonloppua ihan selvinpäin jaksanut olla oksia repimässä.


Pohjapiirros, josta puuttuu ikkunoita ja joka ei ilmeisesti muutenkaan tule pitämään paikkaansa.
Vasemmalla oleva master mh-khh-vh-kph-s-wc-rypäs pitäisi asetella uudestaan niin, ettei makkari ole noin typerän pitkä ja kapea tunnelihuone, mutta kuitenkin niin, että makkarista pääsee edelleen vh:n kautta kph:seen tai khh:seen... No täähän tuntuu mahdottomalta, ja uusimmassa luonnoksessa makkarista menee SUORA OVI KODINHOITOHUONEESEEN. Oonko perfektionisti, vai kuulostaa jotenkin ihan dorkalta, että makkarista pääsee khh:seen? Toinen vaihtoehto on unohtaa vessa ja sijoittaa pytty kylppäriin, mutta kun sekin kuulostaa ihan peeltä.

Et semmosta.

Onneksi ihana keväinen auringonpaiste kutsuu ulos ja saa vielä täksi päiväksi unohtaa sen TAKATAKATAKATAKATALVEN joka huomenna kuulemma tulee.


Ei kommentteja :