17.3.2015

Ensimmäinen vuosi


Tällaiset oli tunnelmat reilu vuosi sitten, 9.3.2014.

Noin vaan hujahti vuosi! Onpas ällistyttävää. Vuosi meni ja meillä on melkein muuttokuntoinen talli ja taloa toiveikkaasti kivijalan verran. Tähän asti päästiin viime kesäisen tykityksen ansiosta, sillä lokakuun lopussa kun talli saatiin lämpimäksi, rauhoittui koko työmaa käytännössä koko talveksi ulkotöitä lukuunottamatta.

Ihan vähän haikeana muistelen vuoden takaisia puunkaatopäiviä. Ehdottomasti mun lempivaiheeni rakentamisessa tähän mennessä, vaikka aluksi suhtauduinkin Jukan puunkaatofiilistelyyn vähän skeptisesti (se voiteli moottorisahaansa varmasti jo ennenkuin oli nimet edes tonttipapereissa). En voinut käsittää. Mitä siistiä on puiden kaatamisessa ja pätkimisessä, ja siinä että niitä tukkeja sitten rehataan ympäri tonttia jollain halvatun saksilla ja oksia kasataan kasoiksi joka nurkalle? IMO kuulostaa ihan p*skalle ja alkukantaiselle miehistelylle.
No eihän siinä mennyt kauaakaan kun tajusin olleeni erittäin väärässä (paitsi miehistelyn suhteen), ja että puunkaatohommat on ehkä siisteintä hommaa IKINÄ. Kevätaurinko, kakstahdin ja puun tuoksu, termarikahvit. 
Jos olisin mies, olisin metsuri.

Vuosi takana, toinen edessä! Hyvä me!

1 kommentti :

Unknown kirjoitti...

Mekin oltiin koko poppoo puunkaatohommissa ja oli ihan parasta :)