11.3.2015

Minä rakastan Latoa

Miten voikin olla näin vahvoja tunteita talomallistoa kohtaan.


Se on täydellinen.

Posti toi tänään mukanaan uuden Lato -mallistoesitteen *riemutanssi*, ja enpä muista koska olisin viimeksi ollut näin innoissani mainoksesta:D Koska koko Käpälämäen idea perustuu Latoon, on kuvastoa ihana selata ja katsoa, kuinka siinä esitellyissä taloissa on toteutettu ikkunat, ulko-ovet ja kattokulmat. Mähän olen nimittäin aivan järjettömän huolestunut siitä, miten sade ja aurinko runtelevat täysin ilman lippasuojaa olevan etuoven (ks. yllä), ja siitä, kuinka nelimetrinen kattotuoli kuulostaa kyllä aivan suhteettoman korkealta yksikerroksisessa talossa...

Yhteen päätettävään asiaan löytyi kuvastosta heti apua tuovat kuvat, nimittäin ikkunoiden sisäväriin:
tummanharmaa vai valkoinen?Jollain tavalla lämpenen ehkä tummille enemmän... Näyttäisivät toimivan parhaiten juuri kuin kuvassa, eli ilman verhoja. Valkoiset taas sulautuisivat seiniin, eikä ympäröivällä kamalla olisi niin suurta merkitystä kokonaisuuteen. Toisaalta, joudun kysymään itseltäni myös kysymyksen, että haluanko mä korostaa naapuritaloa tummilla kehyksillä, vai en. Meitähän ei ole siunattu metsämaisemalla.
Näiden kahden lisäksi kuvastossa vilahti myös tamminen vaihtoehto, joka ei sekään ollut yhtään hullumpi.
Kerro kerro kuvastin, mikä on tämän katon kaltevuus.Uudessa kuvastossa oli edelliseen verrattuna paljon uusia juttuja. Viime kesän messumalli (yllä) oli vahvasti esillä, ja vaikka siihenkin kesällä kovasti ihastuin (TERASSI!!!), tuntui se nyt näiden perinteisten latojen rinnalla taas kalpenevan. Eihän tommoset isot neliöikkunat oo edes latomaiset, buu.Ensiesittyelyssä on H-malli, joka nimensä mukaisesti on H-kirjaimen muotoinen, muodostaen sekä etu- että takapihalle suojaisan syvennyksen terassille. Ihan hauska idea. Tämänkaltaisilla taloilla taitaa olla jonkinasteinen nousukiito käynnissä, kun naapuriinkin on nousemassa atriummahtava (onko se sana? :D) yksilö.

Oli siellä tarjolla vielä talomallien lisäksi saunarakennusta ja pihavarastoakin, sekä ihan kivan näköinen, 58 neliöinen "mökkilato".Vaikka uusi Lato tuntuu kuvastossa välillä harhautuvan vähän turhan kauaksi esikuvastaan (pulpettikatot, ristikkoikkunat), porskuttaa perusmalli edelleen hienosti eteenpäin. Yllä olevassa kuvassa esillä itse mallin suunnittelijan, muotoilija Ulla Koskisen oma koti, johon itse rakastuin ensisilmäyksellä. Rakkauteni palaa edelleen roihuten! Kunpa vain nuo seinät olisivat minun! Ja mikä ihana täydellinen atrium siellä ikkunoiden takana siintääkään! Käsittääkseni Koskisen talo koostuu kolmesta erillisestä Ladosta, joiden keskelle jää tuo ikkunoista näkyvä terassialue. Toimii.

Joo o. Huh. Vuodenko saa seuraavaa mallistoa taas odotella? Hankala on kyllä ymmärtää ihmisiä jotka eivät tunne väristyksiä näitä tupia katsellessa. Laitetaan ihan testimielessä vielä toi ensimmäinen kuva uusiksi:


*väristyksiä*
... edes vähän?

ps. postausta ei toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kannustalon kanssa, vaikka kaikki merkit ovatkin ilmassa :D Kiitos heille kuitenkin kuvien lainasta.

pps. kuvastossa oli linkit kahteen ladonrakentajan blogiin: Puronmutka ja Se Oikea Oma Koti. Käykääs katsomassa!

6 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Lato on ihana talomalli. Että Kannustalo osaakin aina löytää ne ihmisten suosikkikodit ;)

Mistä teidän koti tulee?

teabis kirjoitti...

Lato on I-H-A-N-A! Miten voikin jokin näin yksinkertainen olla niin kaunista!
Meillä ei toimittajaa ole, rakennetaan pitkästä ihan itse. Talo piirrettiinkin itse ja pääinspiraationa toimi juurikin Lato kun siihen molemmat ihastuttiin aikoinaan. Saa nähdä onko lopputulos kunniaksi esikuvalleen :D

Unknown kirjoitti...

Noista ikkunapohdinnoistasi kun luin, tuli mieleen mainita yksi vaihtoehto - mä tein kompromissin ja otin eteisen ikkunat sisälle tummanharmaana (ja ovi tottakai), muut valkoisena. Ei kuulemma ole juurikaan tälläisiä ikkunatilauksia tullut - tuskin olen ainoa.. Tykkään kovasti tumman ikkunanpuitteen tuomasta särmästä, mutta ajattelin että valkoinen on kuitenkin ajattomampi monessa mielessä. :)

teabis kirjoitti...

Anu oon juurikin samoilla linjoilla tuon särmän ja ajattomuuden kanssa.
Mutta voi ei! En edes ajatellut että makkareihin olisi voinut laittaa tummat ja oh-k-tilaan valkoiset! VOI HARMI! Ja nyt ne on jo tilattu! Toisaalta luulen että miesjaostossa tämä vaihtoehto ei olisi mennyt läpi :D

Jännä kun ei osaa ajatella ettei kaiken tarvitse olla samaa väriä ilman, että joku sanoo sen ääneen :)

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

*VÄRISEE*

Selasin teidän blogia uusimmasta tekstistä alkaen ja mietin, että tässä on kyllä aika paljon latomaisia elementtejä ja tittiditii: olin oikeassa! Meilläkin Lato on inspiraation lähteenä.

t. Jenna, http://kaarnastakoti.blogspot.fi

teabis kirjoitti...

Kyllä. Mielestäni tää meidän torppa on ihan täysi Lato-kopio :D Jos tänne tulis joku Kannustalon jamppa katteleen, niin melkein vois jo hävettää. "Tein ite, säästin" :D