6.9.2015

Houston, we don't have a problem


Ooh! Kyllä! Olohuoneen takkaseinä seinä on PINTAMAALISSA!!

MAI GAAD MIKÄ SÄVY! MIKÄ SINISYYS! MIKÄ HARMAUS! MIKÄ VIHERTÄVYYS!
Siinä on kaikkea mitä ihminen voi toivoa!

Aikamme rakennuspartnerini kanssa väriasioista väännettyämme päätin töiden jälkeen kurvata maaliviuhkojen ääreen ihan vain yksin itseni kanssa. Kuinka ollakaan oli paikallisessa K-Raudassa ihan selvästi tietoisesti pimitetty tietoa, että niistä väriviuhkojen väreistä on olemassa KIRJAT joissa jokaista sävyä on vajaan A4:n kokoinen sivu. Voi hyvänen aika miten paljon niihin kirjoihin käsiksi pääseminen helpottikaan elämää, ja kotiin lähdin tyytyväisenä mukana kolme testipurkkia tätä ihanuutta kolmessa rinnakkaisessa tummuudessa.

Ja siinä sitä nyt on, tumminta niistä: S493. KIITOS ÄITI MAA KUN ANNOIT MEILLE TÄMÄN VÄRIN. (ja tikkurila kans). Aamen.Lattiamateriaalit. Oi lattiamateriaalit.

Kuvassa kaksi lätkää SBL:n mikrosementtiä ja kolme palaa Z Counterformin lattiapinnoitetta.
Koita ny näistä sitte...Raksanaisen perjantai meni pintamaaliseinän kanssa skoolatessa ja sitä ihastellessa.

Et tämmöstä tällä kertaa. Tuitui <3

9 kommenttia :

Hanna H kirjoitti...

Onpas upea väri tosiaan! Onnittelut, oikean sävyn löytyminen on joskus tosi hankalaa. :)

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

Hieno väri! :) Ja ihanat lattiamatskuvaihtoehdot myös. Tahtoisin kans mikrosementtiä lattiaan, mutta hinta ja se työ (onko vaikee?) mietityttää... Aiotteko te laittaa itse?

teabis kirjoitti...

Kiitos! Väri on tosiaan täydellinen, vaikka ei kuvissa olekaan ihan täysin edukseen. Ei enää edes niin pahasti yskitä herran toivomukset (lue: vaatimukset), että oh+k-tilan kaikki seinät vedettäisiin tällä yhdellä ja samalla tummalla. Ehkä se onkin ihan kiva. Ja jos ei ole, niin pääsenpä sanomaan et mähän sanoin :D

Mikrosementtiä lattiamatskuna on nyt varmaan jo pian vuoden verran väännetty ja käännetty. Itse aiotaan asentaa, ja se onkin ollut yksi syy miksi materiaaleja ole jo tilattu.
Joskus viime vuonna tilattiin SBL:ltä ensimmäisen kerran koe-erät neljässä eri sävyssä ja raaputtelin niitä semmoisen A3-kokoisen kovalevyn päällen mallipaloiksi. Siinä selkenikin suht nopeasti, että jos sillä aletaan lattiaa tekemään, niin ihan järjetön työmaahan siitä tulee, ja jos ei muuta niin mä ainakin invalidisoidun polvista alaspäin ihan totaalisesti kun kolme tai neljä kertaa pitää lastan kanssa konttia toi 130 neliötä läpi näillä maanantaipolvilla.
Vaikeaa mikrosementin työstö ei todellakaan ole. Vähä niinkuin pakkeloisi, mutta ihan olemattomalla millin kerrospaksuudella. Huomioitakoon, että tämä statement on tehty ennen kikkailua kylppärin lattiakaivon kanssa :D

Yritettiin etsiä vaihtoehtoja, mutta ei tahdo kilpailijaa löytyä. Weberin Casa näyttää tasaisen maalatulta ja tuo Counterforminkin kama on aika saman henkistä. Tänään kuulemma on Insinööri saanut SBL:ltä lopullisen tarjouksen Käpälämäen määristä, joten ilmeisesti illalla olen jo paljon viisaampi sen suhteen, että tuleeko meille tämä rakkauslatia vai nou.

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

Teillä on niin isot ikkunat ja valoisaa, että seinät kestää mainiosti tuon värin! Mä tahtoisin jotain tuollaista kylppäriin.

Kiitos nopsasta vastauksesta! Tuota SBL:ää ollaan (=minä oon...) kans ajateltu. Hiton hyvä tietää ettei ole vaikeeta, oon myös valmis uhraamaan sekundapolveni ja sietämään kipua :D Me aateltiin, että laitettais vain olokeittiö (reilu 50 m2) ja muihin huoneisiin sit laminaattia/laattaa.

teabis kirjoitti...

Joo. Kyllä mä voin näillä meriiteillä suositella että asentaa vaan ite jos kärsivällisyyttä riittää. SBL:ltä tuli testierien mukana hyvät ohjeet, ja jos niitä seuraa niin ei käsittääkseni voi epäonnistua.
Koti7-blogissa väännettiin mikrosementtiä myös itse, ja Karolina on tehnyt siitä hyvän postauksen: http://koti7.blogspot.fi/2015/05/video-betonilattian-tekemisesta.html

Meillä tulee mikrosementti kaikkialle muualle, paitsi kodinhoitohuoneeseen, sen kyljessä olevaan vessaan ja saunaan. Kylppärissä vedetään se suihkun puolelle myös seiniin.

//Terhi kirjoitti...

Alkoi pitkästä aikaa naurattaa, itseäni siis, lukiessani raksablogia. Kiva blogi sulla, jatka samaan malliin. Meille on kanssa tulossa talo, perässä hiihdellään tasaista tahtia kohtia maalia.

Unknown kirjoitti...

Tuon värin johdosta eksyin blogiisi. Löysin kyseisen sävyn Tikkurilan tunto -värikartasta ja ihastuin täysin. Googlaamalla sävyn eksyin blogiisi ja nähtyäni kuvat varmistuin, että sävy on täydellinen kaavailemaani huoneeseen :)

teabis kirjoitti...

Tämä väri on kyllä taivaan lahja, mutta suosittelen tutustumaan vielä tämän rinnakkaissävyyn N493, joka meillä tuli päämakkariin: se on astetta vaaleampi ja pehmeämpi. Jos vielä ehtisi vaihtaa, niin vaihtaisin tuvankin siihen. Mutta näillä mennään, ja oikein hyvä on tämäkin :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täytyypä tutustua! :)