18.1.2016

Hanojen kaksintaistelu: Oras vai Hansgrohe?

On koittanut se hetki, kun hanojen ja pyttyjen valitseminen alkaa olla hollilla. Pytyt on oikeastaan mulle ihan sama (jotku halvat), vessojen ja kodinhoitohuoneen hanat on suht ihan sama (halvimmat), mutta keittiön hana on hyvin hyvin Tärkeä. Olenkin eilen uhrannut aikaani Googlelle ja eri hanamerkeille etsinnässä, joka hyvin nopeasti muuttui epätoivoiseksi. Onko todella niin olematon tarjonta hanoista, joissa on ulosvedettävä juoksuputki? KYLLÄ!

Kriteerit hanalle:

- ulkonäkö, tietty tärkein :D noei, mutta pitää olla semmoinen, mitä jaksaa tiskatessa katella kun muuten v*tuttaa.

- ulosvedettävä juoksuputki, koska allas on valtava

pesukonenappi

- laadukas merkki, jotta laadukas putkimiehemme suostuu sen asentamaan eikä tarvi jännittää että se tyyliin irtoaa ja tulee vesivahinko

No sitähän ajattelis että nämä kriteerit on helppo täyttää. Ennen etsinnän alkamista mua kuitenkin jännitti enemmän, että kuinka saadaan taas näistä kymmenistä vaihtoehdoista valittua. Onneksi Kohtalo kuitenkin puuttui peliin, eikä yksikään, YOU HEARD ME: EI YKSIKÄÄN hana täyttänyt näitä neljää kriteeriä :D Hahahaha :DFinaaliin selviytyivät nämä kaksi. Tai ei voi puhua selviytymisestä, koska nää on ainoat vaihtoehdot ja niistä pitäisi päättää, vaikka kumpikaan ei ole Täydellinen.

Vasemmalla siis tuomariston suosikki Hansgrohe Talis S2 Variarc. Hän kuulostaa ihan autolta eikä paljon niille kalpenekaan. Katsokaa siis tuota upeaa muotoilua: tuota ylvästä kaulan kaarta ja mitä täydellisintä ulosvedettävää juoksuputkea.
               ......ja sitten tuota rimpulaa pikku ripaa. Ja sitä tosiasiaa, että hänessä ei ole itsessään pesukonenappia, joka pitäisi siis asentaa erillisenä tiskiin. BUU!

Oikealla mustaripainen viettelijätär, Oras Optima 2734F. Miten pitkälle hänen hanansa ylettyykään! Kuinka kiva musta yksityiskohta rivassa, ja pesukonenappikin kyljessä pönöttää!
               ...... mutta kun ei ole sitä ulosvedettävää juoksuputkea. Eikä muoto ole ihan yhtä viehkeä kuin Hansgrohella.

Et koita sit näistä.

Selvittelemme seuraavaksi hintoja ja pohdimme kuumeisesti sitä, että onko erillinen pesukonenappi tiskipöydässä jo ihan liikaa, kun siinä on jo hanan lisäksi se lavuaarin pohjatulpan avaus- ja sulkunappi (mikä on ehkä kans turhin nappi ikinä). Sitäkin varmaan pitäis miettiä, että onko Hansgrohe ihan liian kallis vrt. Oras.

Lopuksi Oraksen Aventa, joka olisi täyttänyt kaikki kriteerimme, paitsi ulkonäön:


En ole ihan hetkeen nähnyt näin erikoista hanaa. K-Raudassa tätä ehdin jo joku aika sitten näpelöidä, ja toi ripasysteemi on jotain niin erikoista, että en mä ymmärrä miten sitä ees käytetään :D Jos ripa olis erilainen, niin tää saattais olla ihan siedettävä kokonaisuus, onhan siinä kuitenkin se kuuluista ulosvedettävä ja pesukonenappi ja kaikki.

Jos jollain on vinkata kriteerit täyttävää hanaa, niin puhukoon nyt tai vaietkoon iäksi.
Juuri saapuneen tiedon mukaan allekirjoittanut on tänään menossa koeistumaan pyttyjä! Jee!

Kuvat valmistajien sivuilta.

7 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Löytyykö Blancon -keittiöhanoista sopivaa (taloon.com)?
Meillä on Hansgrohen Focus (ilman ulosvedettävää suutinta), mutta laatuun olen ollut tyytyväinen 😊

Jii kirjoitti...

Mun ääni Hansgrohelle, mitenkäs Metris Select 320
http://www.hansgrohe.fi/articledetail-metris-select-metris-select-320-keittioehana-ulosvedettaevaellae-juoksuputkella-14884000.html?fsid=0x00007611&pageid=c2d012ca-3f18-4b39-b162-1840b397983a&q=

Heidi kirjoitti...

Tuli vaan mieleen noista vessanpytyistä. Ei kannata siihenkään ottaa sitä halvinta, meillä meinaan oli ja ne ei sitten vedä kunnolla...

Hansgrohen hanat mulla jo valmiina, kun halvalla sai tarjouksesta :D

Anonyymi kirjoitti...

La cucina alessi by Oras on hieno. Ja täyttää kriteerit.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.tapwell.fi/EVO-186-EVO-186-sv/article <3

Anonyymi kirjoitti...

googleta evo 186 (tapwell)

teabis kirjoitti...

Kiitti tyypit vinkeistä! Näitä on googleteltu ja kuinka sattuikaan, niin vastaan tuli offer we couldn't refuse ja nyt on Tapwellia tilattu niin keittiöön kuin molempiin vessoihinkin. Kodinhoitohuoneeseen näistä yllä olevista valikoitui Oras Optima, joka on työmaalle jo saapunutkin.

Luojalle kiitos Tapwellista! Se keittiön hana on TÄYDELLINEN! (toivottavasti :D)