16.2.2016

Alkukuun tunnelmat kuvina

Viikot ne vain vierii kiihtyvään tahtiin. Virkistävää huomata, että pihalla paistaa ajoittain jopa aurinko. Esim. nyt kun istun täällä hämärässä kämpässä läppärin näytön kajossa, niin oven pikkuikkunoista näkyis pihalla olevan mitä ihanin talvipäivä! Olkoot se siellä. Piankos tästä saa lähteä kohti Vaasaa auringon ÄRSYTTÄVÄSTI häikäistessä suoraan silmiin koko ajomatkan.

Raksa on mun osalta pysähtyneessä tilassa. Odottelen kärsimättömänä että kylppäriosaston panelointi valmistuisi ja pääsisin vihdoin vesieristämään ja laatoittamaan talon viimeistä todella keskeneräistä tilaa, kodinhoitohuonetta. Oon ehkä turhan optimisti jos toivon tämän hetken koittavan ensi viikolla, mutta väkisinkin täs haluaa asettaa jotain aikataulua koko ajan. Tosi rasittava piirre varmaan kanssarakentajan mielestä :D 

No mutta mitäs tänne oikein kuuluu? Seuraa tunnelmallinen raksakuvasarja helmikuun alkupuoliskon fiiliksistä:


Tiilivessan allastaso on valmis! K-Raudasta mukaan tarttuneella Osmo Colorin puuvahalla sävyssä Kuusi vedin ekan kerroksen, toisen kerrokset saman vahan ja kirkkaan Topoilin sekoituksella ja kolmannen kerroksen pelkällä Topoililla. Hyvä tuli! Ei yhtään niin tumma kuin saarekkeen tammet!Siellä se osaansa odottelee, tuo pahamaineinen kodinhoitohuoneen lattia....Talon kaksi viimeistä maalaamatonta smyygiä otettiin käsittelyyn ja tässä koreilee vasta käsitelty päämakkarin ikkuna.Aatos Koiranen on paluun tehtyään sopeutunut raksakoiraksi oikein hyvin. Vuoden vanhempana hänestä on tullut huomattavasti lungimpi, eikä enää seuraa KOKO AJAN JOKA PAIKKAAN AINA. Nyt hän tykkää pötkötellä matolla ja tuskin jaksaa silmiään raottaa vaikka vieressä starttaisi halkaisusirkkeli. Jukalla saattaa olla Aatoksen energiatasoista vähän eri mielipide, mutta kun on 10 vuotta elänyt tauottoman kuumottavan tuijotuksen kohteena 24/7 niin nykyhetki = heaven :DPikkiriikkisessä astiakaapissa on valtavat saranamekanismit!Keittiön laatikot ovat kolmea ripaa vaille valmiit.
Kun talo on valmis voin pitää näyttelyn kuvista joissa esiintyy kahvikuppi.

Jos nyt näillä pärjäisi loppuraksan. Yritin viime viikolla epätoivoisesti tyhjätä talosta turhia työkaluja talliin. Epäonnistuin. Tarvitsemme kaikkia.

Yksin raksalla olemisessa on puolensa: voi kuunnella mitä musiikkia huvittaa.
Haen hyviä ruokaohjeita ja levyjä Googlesta samalla, hyväksi todetulla taktiikalla:
"maailman paras __lisää ruoka__" ja "the best __lisää genre__ album in the world".
Toimii joka kerta!Viikonlopun sähkäröinneissä saatiin valot keittiön välitilaan ja khh:n vessan peilin päälle.Voisitte ehkä auttaa mua ideoimaan käyttöä tämmöisille. Oon huomannut taipumukseni seota vähän väliä joihinkin juttuihin, pääasiassa silloin kun ei ole oikein mitään tekemistä. On siivouskausia (harvemmin), on junasukkakausia (tein viime kuussa viidet) ja nyt uusimpana on sunnuntaina alkanut origamikausi. Varoitus kaikille miehille: älkää jättäkö naisianne ystävänpäiväksi yksin kotiin :D Näitähän on nyt erikokoisia joku 40 kappaletta tos olohuoneen pöydällä, enkä mä tiedä mitä mä niillä teen, kunhan taittelen. Katselin Pinterestistä kaikkia ideakuvia ja ajattelisin että ehkä semmonen pitkä, runsas letka näitä jollekin seinälle katosta roikkumaan, tai sitten ihan vaan alekkain semmosena verhomaisena juttuna jollekin ikkunalle. Otan vinkkejä vastaan! Näitä tulee lisää niin kauan kun raksalehdissä riittää puutarhasivuja.

Keväistä (oooo sanoinko sen ääneen??) alkuviikkoa tyypit! :)

5 kommenttia :

//Terhi kirjoitti...

Tee niistä lamppu. Uusimmassa Glorian kodissa oli sellainen, jos haluat voin ottaa sulle kuvan ja laittaa vaikka s-postiin? Se oli aika upea, tehtaile samanalainen vaikka siihen ruokapöydän päälle mitä kyselit? Hyvää viikonloppua.

Pee kirjoitti...

Me otettiin vähän teiltä vinkkiä ja vedeltiin muutama seinä märkätilatasoitteella. Tuli ihan tosi hienot seinät. Nyt ne vaan pitäis suojata jollain aineella ja etsinnässä on sellainen mikä muuttaisi tasoitteen väriä mahdollisimman vähän. Mitä te käytitte tuohon suojaamiseen?

teabis kirjoitti...

Terhi kiitos vinkistä! Pitää käydä vakoilemassa lehtihyllyllä tuota lehteä. Se ruokapöydän päällinen vois olla kyllä ihan hyvä paikka, kun ei ikkunoillekaan nyt tarkemmin ajatellen mitään saa (sälärit) ja makkareissa on ihan tarpeeks jo kaikkea. Jatketaan mietintää :)

Pee: Oo kiva kuulla että ollaan toimittu inspiraationa, tulee varmana hieno! Me ollaan tällasia living on the edge -tyyppejä eikä käsiteltyä noita tasoitepintoja millään suoja-aineella, kun en kans jaksanu alkaa selvittämään että onko joku tökötti jolla toi MT ei tummuis. Saa nähdä miten isoksi virheeksi tää osoittautuu... Pitääkin tarkkailla teitä jos jonkun ratkaisun löydätte.

Pee kirjoitti...

Ei tohon tunnu kyllä löytyvän mitään täydellistä ratkaisua.. Taidetaan mekin jättää käsittelemättä ja teetetään sit vaan keittiön välitilaan lasi, ettei jää kaikki roiskeet siihen. Ja voihan noi seinät sit vaan maalata yli, jos alkaa joskus näyttää kulahtaneelta :D

teabis kirjoitti...

Laitettiin kans kirkas lasi tonne tiilivessan lavuaarin taakse ettei se seinä oo heti ihan hirveen näkönen. Ja ajattelin kans et helppohan se on sitte vaan maalata päälle, tai lätkiä vaikka laatat :D