15.3.2015

Maalausviikonloppu


Raksa-Tean paras ystävä: kahvi.Puhuin aiemmin täyttä sontaa kun kerroin lattian saavan verhokseen vain primerin. Asiaa tovin ajateltuamme vaihtui primer Betolux Akvaan, jota onkin nyt viikonloppuna kahtena eri päivänä sudittu laimennettuna lattiaan. Kahtena päivänä, eikä vieläkään valmista!? Nyt joku voisi ihmetellä, että onpa typerää tehdä pätkissä ja no miksei sitä nyt kerralla sitten voisi, laiskat. Ja mites ne työsaumat? Tähänhän on pätevä syy: katon levytys ja maalaus plus jatkuvasti tiellä olevat kamat ja niiden siirtely tallin puolelta toiselle. Eli tässä mennään parin kolmen levyn leveyttä kerrallaan ikkunaseinältä toiselle.
Enää tosin on Betoluxitta vain muutaman neliön alue heti ulko-ovella, eli yllä oleva kuva on lauantainen ja täysin harhaanjohtava :)

Betoluxin sudin lattiaan pitkänukkaisella telalla. Työtekniikka muistutti lähinnä erittäin likaisen lattian moppaamista, kun telaa sai tosissaan lattiaan painaa ja hiertää, että kaikki valussa olevat pikkuiset reiätkin täyttyivät maalista. Maalaamme lattian siis vain kertaalleen, ja odottelenkin jännityksellä pinnan kestävyyttä, etenkin kun käytössä oli ohennettu maali. Purkissa ilmoitettiin lattian saavuttavan lopullisen kovuutensa vasta kahden viikon kuluttua. Ei siis mitään toivoa että maali pysyisi lattiassa sinne asti ilman kolhuja. Raksavahti nti Usva Koiranen päivysti kevätauringossa. Lauantai-iltana toisen lattiamaalaussession jälkeen kosteus alkoi nopeasti nousta alkuperäisestä reilusta 40 prosentista. Mittaria onneksi vielä hymyilytti. Kuivuri ja lämppäri jäivät sinne kilvan hurisemaan kun keräsin kamani ja kirmasin kotiin.
Vähän tuntuu höhlältä maalata autotallin lattia ja seinät ja katto valkoiseksi, mutta toisaalta mitäs väliä sillä. Ainakin päästään hetkeksi kokeilemaan sitä täysvalkoisuutta mistä kaikki aina puhuu, vain korkeakiiltoiset keittiönkaapit puuttuvat :D


2 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Pitääpä tarkennella kun me vielä mietitään noita lattioita että mitkä lattiat te maalasitte?

teabis kirjoitti...

Autotallin lattiat. Autotalli tulee näin aluksi asumiskäyttöön, kun asutaan siinä siihen saakka kun talo valmistuu. Nykyisessä tallissa ei ole lattiaa käsitelty mitenkään, ja jos siellä asua pitäisi, niin aika pölyistä touhua olisi. Siksi Käpälämäen tallin lattiaan piti keksiä jokin pintakäsittely.
No nyt siellä on Betolux, ja ihan hyvältä vaikuttaa toistaiseksi. Jännittää vain nähdä, että miten se kestää kolauksia kun vain yksi kerros maalattiin.