12.11.2015

Syksy toi, syksy toi kattolautamaalarin


Raksalla on tässä kuussa tykitetty menemään sata lasissa ja sama tahti jatkuu tämän viikon loppuun.
Suurimmat saavutukset ovat olleet oh-k-tilan lattian tasoittaminen ja hiominen mikrosementtikuntoon, KIINTOKALUSTEIDEN TILAUS!!!!, pikkukämppien sisäkattojen valmistuminen ja päämakkarin saaminen eilen pintamaaliin. Unohtamatta sitä, että sävyt on päätetty ja kaikki loputkin maalit ostettu loppuihin huoneisiin! Ooh!Tässä reilu puoli satsia kattomatskua. Hienosahattua kuusta, joka käsitellään kertaalleen valkoisella sävytetyllä Paneeli Ässällä kellertymisen estämiseksi. Voin kertoa, että sudittu on. Luonnollisesti kasa on tapahtumien keskipisteessä kaiken tiellä, ja lautoja onkin sudittu huonesatsi kerrallaan aina asentamista edellisenä iltana. Hohhoijaa, on sitte vihoviimestä hommaa näin pidemmän päälle. Selkä natisee ja suti heiluu. Reilu puoli tuntia 7 laudan varville, voitte do the math.Onhan tää kuvaaminen aika onnetonta marraskuun valaistuksessa, mutta tästä saa ihan hyvän käsityksen siitä, miltä se puukatto sitten näyttää. Laudat on niitattu ihan kylki kylkeen koolaukseen kiinni, mutta oon toiveikas että tovin siinä vielä kuivuttuaan ilmestyy väleihin pikkuiset raot.
Tämä kuva on tykkihuoneesta, jossa keskeltä huonetta menee kattoluukku ullakolle.
Jukka kävikin juuri tuossa täyttämässä kahvipannua ja lähetti lukijoille terveiset: "on sitten niin s**tanan työläs katto, laita niin sinne blogiin."Kuvassa todistusaineistoa siitä, että työmaalla on vieraillut sähkäri. Alahärmän Sähkö edusti kahden miehen voimin viime viikolla, ja lopputuloksena meillä on mm. kaikki valaisinpiuhat vedetty ja nyt siis ollaan vain itse valaisimia vailla. Ihan en oo kartalla keskuksen tilanteesta, mutta oli siihen semmonen kuoripala laitettu päälle, eli kai se aika valmis on... Kai.Kodinhoitohuoneen tilanne verrattuna muuhun taloon on surkea. Ei vaan siis vähempää voisi kiinnostaa toi märkätilatasoitteella sotkeminen, se on hiottaessakin niinkuin jotain kiveä! En hyväksy. Onneksi kattokiireen vuoksi on kaiken energian saanut keskittää makkarin pintamaaliin saamiseen ja seuraavaksi ennen khh:ta hoidan vielä vaatehuoneen ja toisen vessoista. Sitten vasta tuonne. Yök. Pitäisi soitella Tikkurilan maalilinjallekin vaihteeksi. Kyseinen neuvontapalvelu on tullut viimeaikoina tutuksi niin puhelin- kuin nettichattiversiona, ja ison avun olen sieltä ongelmiin saanut. Seuraavaksi kysymyslistalla on vanhentunut märkätilatasoite ja se, miten iso rikos sen käyttö on kun vaikuttaisi olevan ihan ok tavaraa vaikka päiväys meni umpeen jo vuosi sitten.
Kiitos siis Tikkurilalle Maalilinjasta!
Niin ja kuvassa siis meidän urhoollinen... kone, joka on huolehtinut lattialämmityksen vesikierrosta rakennusaikana. Putkimiehellekin siis kiitos!Terratintat ja Betontechit poistuivat mahdollisuuslaatikosta samalla hetkellä kun sinne saapui tarjous ja neliöhinnat paljastuivat. Nämä kaunokaiset bongasin Starkin alelaarista ja tätä on siis luvassa khh-wc-kph -osastolle lattiaan. Pinta on jännä, semmoinen vähän tahmean tuntuinen, mutta se aika kun laattoja pestään eikä vasta asenneta on niin kaukainen, että poistan mielestäni heti alkuunsa kaikki ajatukset siitä, miten hankala näitä mahtaakaan olla pitää puhtaana. Ihan sama! Meillä on laatat!Loppukevennyksenä karvaterroristi, joka pitää yhden naisen neighbourhood watchia tukkipinon uumenissa. Sinne se aamulla menee ja sieltä se illalla tulee. Hän on vähään tyytyväinen. Selvästi enemmän erä- kuin raksakoira. Ihana Usva.

Ensimmäisestä kaihdinmestasta kävi tyyppi mitoilla viime viikolla ja tarjous tuli tämän viikon alussa: Luxaflexin Duetet olohuoneeseen ja keittiöön, yhteensä 6kpl, plus päälle puusäläriä makkareihin kolmeen ikkunaan. Yhden käden sormet riitti hätinä tonneihin, joten kaihdinmetsästys jatkuu. Onhan ne erikoiskaihtimet joka paikassa kalliita, mutta vähän tässä yrittää pieni ihminen materiaviidakossa pitää kiinni niistä rippeistä mitä budjetin savuavista raunioista on vielä jäljellä. Voin kertoa, että hyvin pienet on ne rippeet. Siis hyvin, hyvin pienet. Mikroskooppirippeet. Mut mä pidän niistä kiinni! To the end!

Ei kommentteja :