28.10.2015

Valaistuksesta

Kuten jo aiemmin kerroin, helpotimme elämäämme noin 100% ja ulkoistimme valaistussuunnittelun asiantuntijoille. Voi hyvänen aika miten järkevä ratkaisu tämä onkaan ollut, sillä mun mielenkiintohan ei missään olosuhteissa riittäisi käymään läpi huushollin jokaista spottia ja lednauhaa ja kaikenmaailman trönöä. Mistä ihminen voi tietää mihin kohtaan sitä valoa on saatava? 

Sähköistä vastaava Alahärmän Sähkö toimii Winledin jälleenmyyjänä, ja sitä kautta tämä(kin) ihanuus eteemme tipahti. Miten helpoksi onkaan asiat nykyrakentajille tehty! Meidän (lue: Jukan) panostus valoprojektiin on ollut se, että Winledin edustajan kanssa käytiin puhelimitse läpi lähinnä sisustuksellisia asioita ja pohjapiirrustusta, sekä tietenkin omia toiveitamme. Sitten odoteltiin vain että sähköpostiin kolahti kuvat.Yhdellä piuhanvetokeikalla Alahärmän Sähkön Mikko toi mukanaan tämän kuvissa seikkailevan mallitaulun, jossa tarjolla olevia valaisimia pääsi näpelöimään ja niiden valotehoa ihmettelemään. Meille on tulossa pääasiassa noita ylävasemmalla olevia pyöreitä spotteja, sekä kylppäriin tuommoinen lasikuutio Helmi. Lednauhaa löytyy keittiöstä, vessasta, kodinhoitohuoneesta ja kylppäristä.
Välistä tuntuu, että tuota lednauhaa tursuaa joka paikasta ja sitä on suut ja korvat täynnä, mutta kun hakusessa on pehmeä kiva tunnelmavalo, niin onhan sitä oltava. Nähtäväksi jää saako sen valossa meikattua, vai pitääkö vessaan kehittää taskulamppupatentti...

Kaukana tuntuvat olevan ne päivät, kun talossa laitettiin yksi riippuvalaisin per huone ja ikkunoilla räpsyivät putkivalot. En ole kartalla montako spottia meillä kattoon nakutellaan, mutta käsittääkseni tarpeeksi :D Kun suurin osa valoista on vielä himmennettäviä, kytkimiä on triljoona ja talossa on kytkinten uudelleen ohjelmoinnin mahdollistava taloautomatiikka, on Käpälämäen epätoivoinen räpsyttelyvaloshow 2016 tosiasia. Itsellänihän meni kuitenkin 2 kuukautta oppia, että kumpaan suuntaan piti nappia painaa kun haluaa auton ikkunan auki tai kiinni.

8 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä niitä yks per huone riippuvalaisimia vielä laitetaan, kustannuskysymys.

teabis kirjoitti...

Varmasti, mutta vaihtoehtoja löytyy niitä kaipaaville ihan eri tavalla kuin ennen. Välillä (yleensä) ihan liikaakin, ainakin tämmöselle päätösten tekemiseen kykenemättömälle jaagaajalle niinku meikä.

Päivi kirjoitti...

Hei,
minkähintaista tuo valaistuksen suunnittelun teettäminen oli?

Jii kirjoitti...

Millainen on teidän olkkarin valaistus (haluaisitteko näyttää pistekuvat)? Otitteko ulkovalaisimet myös Winlediltä?

teabis kirjoitti...

Päivi: suunnittelun hinta määräytyy Winledillä neliöiden mukaan, ja siitä löytyy informaatiota täältä: http://www.winled.fi/valaistussuunnittelu/ ihan alimpana sivulla. Omaa tarjousta kannataa varmaan kysellä jälleenmyyjän kautta, harvoinpa raksalla hinnat ovat kiveen kirjoitettuja (kai).

Jii: Olkkarin valaistus sisältää ainakin monta kytkintä... Voin laittaa pistekuvaakin kun saan lopulliset suunnitelmakuvat itselleni ja täräytän ne ihasteltavaksi.
Ulkovalaistuksesta Winlediltä tulee näillä näkymin porrasvalot ja terassin ylösvalot, tallin ja talon seinävalaisimet on jo hankittu muualta ja lootat nätissä pinossa varaston hyllyllä odottamassa vuoroaan.

N/TillinTalo kirjoitti...

Hei! Täällä yksi vastavierailulla :) meillä on nuo Winledin linjat ja ledinauhaa ja epäsuoraa löytyy keittiöstä, khh ja toisesta vessasta sekä kylppärissä. Suosittelen tosiaan tota himmennettävyyttä. Se on meillä
Ihan must vaikka pimeintä aikaa eletäänkin. Liljat on kaikki 4000k eli puhtaan valkoisen sävyistä valoa. Olimme ensin valitsemassa 3000k kunnes aloin epäilemään valon keltaisuutta. ollaan tyytyväisiä tuohon vaihtoon. Iltasella huomaan suosivan himmennettyä iltavalaistusta ja enemmän meillä on ilta-aikaan kylläkin riippuvalaisimissa tuo pehmeä lämmin valo päällä. Nää on toki makuasioita ja kaikkeen tottuu, mutta kannattaa miettiä myös muita valaistusmahdollisuuksia.

N/TillinTalo kirjoitti...

Höh, siis 16w liljat piti kirjoittaa. Puhelin täppää taas omiaan..

teabis kirjoitti...

Tervetuloa!
Juuri tänään merkattiin kattoon spottien ja riippujen paikat huomisia sähköihmisiä varten. Riippuja tulee saarekkeen ja ruokapöydän päälle, sekä olkkarin puolelle pari. Saa nähdä kauanko menee, ennenkuin niihin saa valaisimet hankittua... No, aikanaan. Viimeistään sitten kun mulla on varaa Flossiin :D Kaikissa makkareissa on myös varaus, mutta meidän aikana niihin tulee tuskin edes ajateltua riippujen laittoa.

Mun ainut sanominen valaistuksen suhteen on tainnut olla se, että kellertävyys ei sitten ole vaihtoehto. Valkoinen valo ei vääristä kämpän muita värejä ja jotenkin se keltaisuus vain puistattaa. 4000K:ta meilläkin siis kaikki mitkä vain sillä sai :)