28.12.2015

Kalusteet saapuvat

Paras joululahjani saapui jo ennen joulua kalustetoimitusten muodossa. Samoihin aikoihin meille selvisi, että vuodessa onkin 53 viikkoa eikä 52 niinkuin ala-asteelta asti on opetettu. Olimme siis tuudittautuneet siihen ajatukseen, että kalusteet olisi toimitettu vasta jouluviikolla, mutta ei, ei ei. Viikko 51 ei ole jouluviikko. Eikä viikolla 51 ole todellakaan keittiön tai olohuoneen lattia valmis.

Keskelle keskeneräistä olohuonetta pinottiin vaatehuone, kodinhoitohuone, vessa ja keittiö. Siinä riittikin insinöörille sitten puuhasteltavaa pariksi illaksi alakaappien muodossa, yläkaappeja ja avohyllyjä kun ei voi vielä rakentaa loppuun asti ja kiinnittää, koska ne odottavat jälkitoimituksena vuodenvaihteen aikoihin tulevia pähkinäviiluja taustalevyiksi ja rungoiksi.


Aluksi vaatehuoneen oli tarkoitus tulla vaaleasta puusta, mutta jouduimme Nixillä käydessämme jonkinlaisen mielenhäiriön valtaan ja vaihdettiin vaaleat kaapit tämmöiseen tummaan tammeen. Mieleeni palaavat vähän liiankin elävinä kuvat 80-luvun tummanruskeista, koko seinän peittävistä tv-hyllyköistä.... Toivon että todellisuus on vähän kivempi sitten kun vaatehuone on joskus kasattu.
Kyllä luulis näistä jotain saavan kasaan. 
Keittiön alakaappien kokoaminen oli yhdistelmä avaimenpiilotusta ja tetristä....
... ja ehkä myös jotain koodinpurkuun liittyvää, kun tästä lapusta yritettiin saada selkoa ja yhdistettyä yksi irtopala toiseen.Vaikka ihan vähän vahingossa käytettiin vääriä osia, niin hienosti saatiin alakaapit kasaan ja taso liimaukseen ja allas upotettua ja laatikot ja ovetkin paikoilleen. Tämän kuvan jälkeen kasattiin tason päälle vielä mikrokaappi, sekä kaikki avohyllyt, jotka jäivät sitten odottelemaan myöhemmin saapuvia pähkinäviiluja.

Tämä seinäsysteemi on jo yksinään VALTAVA. Siis miten paljon tasotilaa jo pelkästään siinä, plus päälle vielä 2,5metriä saareketta. Luulis, että mahdutaan kokkaamaan. Älytöntä. Jotenkin tää näytti kuvissa paljon pienemmältä...

Ensi viikolla saadaankin siirtää kalusteniput nyt lakattuihin makkareihin ja alkaa henkisesti valmistautumaan oh-k-lattiaurakkaan. Jos sanotaan nätisti, niin on varmaan olemassa asioita jotka kiinnostais vähemmän kun mikrosementti tällä hetkellä, mutta en nyt just keksi yhtäkään. Tän blogin nimenkin saa ennen sisäänmuuttoa vaihtaa joksikin, missä yhdistyy mikrosementti ja kirosana :D Ihan vähän tympii :D

4 kommenttia :

J / Kaarnasta koti kirjoitti...

Siellähän on täysi tohina päällä :) On pitänyt jo aiemmin kommentoida, että voi kun hivelee mun silmää nuo teidän olkkari-keittiön värit! Tosi nättiä. Tsemppiä lattiaurakkaan, on se kuitenkin varmasti kaiken tuskan ja vaivan arvoinen.

teabis kirjoitti...

Joo mä luulen että tässä on kyse siitä loppurysäyksestä mistä kaikki aina puhuu :D Jotenkin vaikka kuinka yrittää olla järkevä, niin saa luotua itselleen tämmösen ihme kiireen. Kai se on kun jäljellä on vain pintoja ja tietää, että kun ne on tehty niin saa kantaa sohvan sisälle.

Just äsken saatiin hiottua tuvan lattiasementit. Vedettiin tänään sinne kaksi kerrosta ja hiottiin perään. Olipa homma! Huomenna vielä yksi kerros ja mä (sis. polvet ja rannekanavat) niiiiiin toivon, että se riittää. Hullujen hommaa koko mikrosementti, mutta ehkäpä se on juurikin kaiken tämän tuskan arvoista :)

Unknown kirjoitti...

Eksyin vasta nyt blogiisi ja upealta näyttää teillä! Meillä myös tulossa reiluun 100 neliöön lattiaan mikrosementtiä itse tehtynä ja jo etukäteen ahdistaa miten iso urakka se tulee olemaankaan..

teabis kirjoitti...

Kiitos! Onnea teille mikrosementtiurakkaan. Mulla on jäljellä enää päämakkari, vaatehuone ja kylppäri, eli voiton puolella täpärästi :) Sitähän ei lasketa, että tupa on vielä lakkaamatta...