14.4.2016

Keittiön kaksiväriset sälärit

Kun ikkuna-asiaa ja ulkomaailmalta piiloutumista alettiin miettimään, päädyttiin suht nopeasti puusälekaihtimiin. Pyöriteltiin siinä ajatusta kaikenmaailman raitarullaverhoista ja joka suuntaan aukeavista vekeistä, mutta kun niissä ei ole paljoa säätövaraa läpinäkyvyyden kanssa, niin ei vaan jotenki natsannut.  Säleissä on paremmin säätövaraa ja ne muutenkin tuntuivat sopivan paremmin fiilikseltään meille.

Säleen koko sai molempien mielestä olla 50mm, jonka jälkeen päätettäväksi jäi vain väri. Koska Jukalla on outo tammifetissi Jukka on erityisen mieltynyt tammeen, oli tämä keskustelu hyvin hyvin lyhyt. Eikä mennyt edes vääntämiseksi, koska tammi oli kevyesti paras sävy meillä mallikeikalla käyneistä säleistä. Pähkinäkin oli kyllä jees, mutta vähän liian tumma.

Jotenkin sain ajettua läpi ajatuksen vuoristohuoneen käsittelemättömästä keisaripuusta, joka on tammea huomattavasti vaaleampi (sopii paremmin vaaleisiin seiniin), sekä keittiön kaksivärisistä säläreistä. Asiaa vähän funtsittiin ja mallikuvia netistä etsittiin (löytyi 1 kpl), ja tultiin pikkuhiljaa siihen tulokseen, että täysruskeat tammisäleSEINÄT molemmin puolin tupatilaa on todella liikaa. Valkoista sälettä ylös ja tammea alas, raja tulis saarekkeen kanssa samaan linjaan.
Vähän jänskätti laittaa näistä tilaus eteenpäin. Järjettömän kalliit, koko keittiön levyiset sälekaihtimet yhden esimerkkikuvan perusteella, sillä fiiliksellä et vois olla kivat.

No kuinkas kävi?


NO TÄYDELLISET TIÄTTY!Tai okei, okei. Tilaus lähti 90cm rajalla, mutta onkin nyt 84 sentissä. Ihan hieman häiritsee silmää tämä, olis saanut tammea olla pari sälettä enemmän. Mut kestän. Kestän. Koska katsokaa nyt vielä:


Kaihtimia tuli näihin isoihin ikkuna-aloihin kolme kappaletta: kaksi kahden ikkunan levyistä ja yksi oven levyinen. Materiaalina on värjätty keisaripuu, joka edullisuutensa lisäksi on myös huomattavasti aitoa tammea köykäisempää. Nuo kahden metrin kaihtimet ovat tosin tälläkin materiaalilla aika tuskaisen tuntuiset nostaa ja kääntää. En tajua miten ne narut voi kestää käytössä. Kai ne kestää!

Huomatkaa myös kuvissa esiintyvät muuttolaatikot, siisteys ja pari tuolia. Kyllä: se on tapahtunut. Ekat kamat on kannettu sisään! Enää odotellaan sähkäriä, putkimiestä ja tarkastuksia. Ja listoja :DKovin oli jo tilaa temmeltää viikonlopun jälkeen. Siinä on jalkalamppu ja kaikkee. Ja lattiat avattuna! Aatos parka ei sitten millään meinaa pysyä pystyssä tolla luistinradalla. Tilasinkin hänen vaariudelleen koirien jarrusukat :D En kestä, se tulee olemaan maailman huvittavin näky :D

Ei kommentteja :