15.4.2016

Viimeisiä pintoja ja väliovia

Viikonloppuna tehtiin raksalla viimeisiä jämähommia, eli kaikkea sellaista joiden tekemiseen menee 10 minuuttia, mutta työkalujen keräämiseen ja putsaamiseen 30 minuuttia.


 Kuten ovensuiden laatoitus. Saatiin khh:n vessan ja vaatehuoneenkin väliovet vihdoin paikanpäälle, ja heti kun Jukka sai karmit lyötyä kiinni iskin paikalle laastin ja laattojen kanssa. No, tummanharmaa lista oli tietenkin tilaustavaraa ja sitä odotellaan ties miten kauan, joten viimeiset ylösnostot jäivät tältäkin erää laittamatta. Olin jo valmis polttamaan laatoituskamat....



Toissa viikonloppuna tekemämme Ällistyttävä Ikea-reissu 2016 oli menestys. Otettiin sieltä kolme vaatekaappia, muutamat peilit ja peräkärryllinen kaikkea muuta mahdollista ihan peitoista ja pullasudeista lähtien. Nyt on sitten tavaraa. On, ON.  

Viikonloppuna saatiin viimeinenkin liukuovikaappi kasaan ja kaikki nämä härpäkkeet hukutettua kaappien sisuksiin. Yllättävän hyvän tuntuiset oli noi kaapit. Mulla perusoletus Ikean kamoista on ollut se, että vähä niinku olis pahvilaatikoista laitettu kaappi kasaan. Sellanen joka vähä heiluu ja tuntuu huteralta, että jos vähä kovempaa laittaa oven kiinni niin sieltä lähtee sivuseinä irti, mutta noi liukuovipaxit oli kyllä erittäin positiivinen yllätys. Ja oooooh mikä säästö! Kolme ikeakaappia yhden kalustekauppakaapin hinnalla!



Kylppärin ovena meillä onkin tämmönen saunan ovi. Jänskä. Siinä on tommoset vakoiluraot jos tykkää tirkistelystä. Tervetuloa vaan meille saunomaan.............


 Kjäh kjäh...



Muiden tuvan ovien ollessa läpiharmaat, otettiinki khh:n oveksi tommonen lasitettu. Kun ei siellä khh:ssa oo yhtään ikkunaa, ja kun toi lasinen olis ehkä vähä köykäsemmän näkönen tossa keittiön kyljessä. Khh:n ulko-ovikin on lasinen, samoin ton perällä häämöttävän vessan iso ikkuna on tommosta satiinilasia vai mitä ihme huurretta nyt sitten onkin. Mistä näistä tietää kun on maitoo sun muuta? Mut pointti: kodinhoitohuoneen väliovi on ihana.



Rasti seinään: kylppäri on paneelissa. Siis saunan seiniä myäri. Oon ne ehtinyt öljyämään ja tätä nykyä seinässä pönöttää terhakkaana myös 2kpl suihkuja. Katossa kimmeltää kaunokainen Winledin lasikuutio Helmi. Katonrajassa tarkkasilmäinen rekisteröi myös lednauhan, joka helkkari soikoon oli valoltaan ihan sininen. Jos tykkäis fiilistellä nistivessatunnelmaa niin sen olis voinut jättääkin, mutta kun ei. Peräänkuulutamme valkoista valoa! Asia on kuulemma hoidossa ja nauha vaihdetaan asap.
¨


Ja kripojakin on laiteltu. Tässä nyt näkyis nää oh:n väliovetkin. Tommoset tummanharmaat ne olis. Oliks tää nyt se sama RR-koodi kun meidän kattopellillä, RR23? Jukka saa korjailla tonne kommenttikenttään kun taas julistan faktoja miten sattuu :D Mut niin mä muistelisin. Abloyn rivat oli ihanan halvat! Jotain kympin kappale! Säästö!



Savon Twistit on osoittautuneet käytössä todella hyviksi. Vaikka vieraille tuntuu tuottavan päänvaivaa niiden avaaminen, niin esim multa se sujuu jo tosi hyvin :D 

Hehe muuten, kun viime postissa kirjoittelin Aatoksen liukasteluongelmista mikrosementillä. No hänelle tuli eilen DiivaDogista jarrusukat :D Katsokaa nyt:


NÖYRYYTYS! HÄPEÄ! ARVOKKUUDEN KATOAMINEN!

Näihin kuviin, näihin eläinrääkkäystunnelmiin: aurinkoista viikonloppua kaikille pörriäisille <3

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Aikauhee toista... :D

Viimeinen kuva kertoo kyllä enemmän kun tuhat sanaa siitä, mitä mieltä teidän lattiavalinnasta (ja jarrusukista) ollaan.... :D

Uskoisin, että oikeilla herkuilla lahjomalla sukkakriisistä pääsee kyllä yli... ;)

Pee kirjoitti...

Pakko kirjottaa nyt pieni "puolustuspuhe" Ikean puolesta. Siellä myydään paljon just tollasta "laatikosta kasattua", mut itseasiassa kaikki kaappien rungot on mun mielestä jopa tukevamman oloisia kun monen ns. kunnon kalusteliikkeen ja hintaa murto-osa. Pitäähän noita ruotsalaisia vähän puolustella välillä :D

teabis kirjoitti...

Aatokselta terveisiä, että hän pysyy jo paljon paremmin pystyssä ilman sukkiakin! Pari kertaa tosin on vedetty vähän mutkia pitkäksi, mutta oikein hyvin jo sipsuttelee menemään pitkin kämppää :)

Ja Pee ihan totta. Ollaan tosi tyytyväisiä noihin kaappeihin mitä sieltä otettiin. On sitten heti niin tukeva että vois vaikka kiipeillä siellä sisällä :D Eteisen peililiuku on kyllä käytössä tosi raskas käyttää, mut se ny on sekä hyvä että huono ominaisuus. Eipähän ainakaan pamahtamalla kiinni mee.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida munkin..Olen jo piiitkään lueskellut eri raksablogeja ja vasta nyt eksyin tänne. Ja onneksi eksyin! Paras blogi ikinä, nauran täällä vedet silmissä sun jutuille, mahtava tapa kirjoittaa ja ihana koira sulla 😍

teabis kirjoitti...

Voi ihana kuulla! Kiitos :) Ja tervetuloa!