17.11.2014

Talo kaupan

Uusi viikko alkaa suursiivouksen merkeissä jos tiedossa on asuntonäyttö kello 13:00.

Nykyinen koti valmistui pari vuotta sitten, ja on nyt siis myynnissä.
Talo on Jukan itse suunnittelema ja rakentama, ja koko projekti oli aikoinaan hänellä tekun opinnäytetyön aiheena. Tupa on kerrassaan ihana ja pohjaltaan tosi toimiva, ja välillä tuleekin päähän semmonen tyhjä hetki, että miks me edes uutta rakennetaan? :D Noooo, pitää toivoa että Käpälämäki osoittautuu yhtä hyväksi.

 Valkkasin muutaman lempparikuvan myynti-ilmoituksesta, mutta aloitetaan kuitenkin itse otetulla viime juhannukselta:Juhannus 2014 kului pensseli kädessä seiniä ja räystäsalusia sutien.
Liftillä maalattiin kaikki mihin sillä vain ylsi, ja lopuksi nappasin ääriasennossa korista päin vielä edustuskuvan. Talohan on siinä oikein itsensä näköinen, ja vähän jälkikäteen harmitti käsittelemättömät terassit ja laikukas nurmi, muutenhan tää ois ollut ihan ykköskuva kiinteistönvälittäjälle annettavaksi.Iltapuvussaan hän on oikea komistus.


Pääovesta sisään tullessa avautuu aulatila ja käynti olohuoneeseen.
Vasemmalle keittiöön, oikealle kodinhoitohuoneeseen ja pesutiloihin.

Laattaa on käytetty lattioissa aika paljon, ja nyt kämppää myyntikuntoon laittaessa niiden saumojen kanssa meinas oikeesti lähteä järki. Etenkin khh:n 10x10 laattojen saumat osoittautuivat murheen kryyneiksi: ulko-ovi, koirat ja harmaa sauma on ilmeisesti erityisen huono yhdistelmä.
Höyrypesuri, pesuaine, hammasharja, kloriitti, kynsiharja, sooda, ihmesieni.... you name it.
Kaikkea mä kokeilin ja hermot meni.Keittiö on erityistoimiva, ja mun lempipaikka koko talossa on baarijakkara tossa isomman ikkunan edessä. Läppäri löysi siihen tiensä aika nopeasti, eikä siitä ole sen koommin siirtynyt. Nytkin on kiva näpytellä tekstiä ja samalla KYTÄTÄ ikkunasta tiellä kulkevia autoja (no eihän siellä oikeesti ketään kulje juuri koskaan...). Jos ei muuta, niin huurteisia kuusenlatvoja ja nurmikenttiä.Yläkerrassa on kaksi makkaria, vessa ja isomman makkarin yhteydessä vaatehuone.
Otettiin master bedroom käyttöön vasta nyt myyntikuvausten yhteydessä että saatiin koko kämpästä vähä asutumman ja normaalimman näköinen, siihen asti bunkattiin alakerrassa tykkihuoneessa ja yläkerta toimi lähinnä vierashuoneena futoneineen.

No olihan se sitten ihanaa kun aamuaurinko paistoi alkusyksystä suoraan sänkyyn, ja että pitempinä aamuina saa nukkua rauhassa ilman että koirien tuijotussilmät vilkkuu hämärässä nurkassa toiveikkaina ylösnoususta (koirilta on yläkerta kielletty).
Yläkertaan majoittuminen on kuitenkin tuonut esiin molemmissa vanhuuden varjopuolia: Jukalla on hankaluuksia päästä aamuisin portaita alas, mulla taas iltaisin ylös. Maanantainivelet, te perkeleet.
Onneksi tulevassa talossa on vain yksi kerros :DOlohuone ja sen ihana takka.
Eilen pestiin luukku ja nyt se on taas kuin uusi.
Yksi asia joka kokemuksen kautta on todettu äärimmäisen hyväksi jutuksi, on kylppärin penkki. 
Niin yksinkertainen, mutta maailman paras asia. Miten mä oon ennen voinut olla ilman pukkarinpenkkiä? Jotenkin rasittava ajatus et joutuis seisaaltaan itsensä kuivaamaan, eikä pystyisi saunan jälkeen yhtään levähtää ennen jäätävään kodinhoitohuoneeseen astumista.
Olkoon Käpälämäen pesuhuone miten piukka tahansa, penkki sinne on saatava. The end.


Semmonen kultakimpale. Pitäkää peukut pystyssä että hän hurmaa näyttöihmiset ja ne heti haluaa lyödä rahoja pöytään:)

Jukka lähti tontille ja jäin vielä siivousverukkeella venymään tietokoneelle. No oikeesti pitää vähän imuroidakin vielä, tuoksutella keittiötä ja olkkaria, pakata koira autoon ja paikantaa levynnostin tallista ennenkuin pääsen lähtemään. Tänään luvassa varmaankin vähän niitä otsalautoja ja sitten lisää vanereja seiniin.

Aurinkoista alkuviikkoa <3

Ei kommentteja :