24.11.2014

Tuskaa takasta

Käytiin jokin aika sitten takkaliikkeessä tutustumassa ajan henkeen ja ihmettelemässä, että mikäs meininki niiden tulisijojen kanssa oikein on. Alunperin oli mielessä kaksiluukkuinen tilanjakaja, tai sitten ihan perus seinämalli isolla luukulla. Piirustuksia tarkasteltuamme kävi aika selväksi, että tilanjakaja ei oikein istu, ja ollaankin keskitytty etsimään seinälle sopivaa mallia. Niitähän löytyy! Kun mä nämä näin niin unohdin samantien kaiken muun! Linnatulen ja Nordpeisin pyöreälinjaiset tulisijat ja leveät, kaartuvat luukut ovat hurmanneet mut täysin, eikä mua enää kiinnosta onko se takka puhaltava tai onko siinä korvausilmasysteemi, kunhan se on pyöreä ja suloinen!
Aino on puolipyöreänä selkeä seinämalli, mutta Wilman tai Rondan voisi tilanjakajan tavoin asettaa vaikka keskelle kämppää tai ikkunaseinälle (juuri se asettaminen onkin muodostunut todelliseksi ongelmaksi, ks. alla).  Rondasta harmillisesti uupuu tuhkaluukku, joten se tuskin kärkikahinoihin mahtuu... Vaikka muuten onkin niiiiiiiiin söpö!

No mutta mites se takan paikka? Voin kertoa.

En olisi ihan heti uskonut, että takan paikasta tulee tällainen show: on aluksi rauhallisesti mallattu pohjakuvaan, sitten yritetty mittoa ties mille seinälle, seuraavaksi hermostuksissa siirrelty seinälinjoja, siirretty ne takaisin ja jo totaalisesti pinna kireänä, suu viivana, piirretty kokonaan uusia väliseiniä, poistettu ikkunoita ja lopulta luovutettu ja siirretty ovea...
Mutta ei, eeeeei eieeiei,  takkahan ei missään tapauksessa edes yritä sopia yhtään minnekään.


Kuvassa raksein merkattu mahdolliset takanpaikat (yhden vois toki piirtää myös tienposkeen, roskikseen), merkkaamatta jätetty saarekkeen jatkoksi siirretyt jääkaappi ja pakastin.


Olen menettänyt hermoni nykyiseen pohjakuvaan lukemattomia kertoja viikonlopun aikana, ja välillä tuntuu siltä, että pitäiskö se vain raakasti piirtää uudestaan koko roska. Mun on annettu ymmärtää että se ei ole vaihtoehto, joten tyydyn tuijottamaan vihaisesti oikean ylänurkan vihamakkaria ja olohuoneen seinille liukuvia jättimäisiä ovia. Ajatus vihamakkarin olohuoneen nurkassa sijaitsevasta ovesta ylipäänsä on alkanut jo raivostuttamaan (äärettömän epäkäytännöllinen köpöpaikka), ja tv-tason taakse liukuva vaneriovi (vaneriovien ei kuulu liukua minkään TAAKSE) saa ohimot tykyttämään.

Eihän tää nyt voi olla näin vaikeaa? Stressaanksmä? Mutta mitä jos tää onkin ihan huono koko pohja ja oon tuijotellut sitä puoli vuotta ruusunpunaisten linssien läpi tajuamatta sen surkeutta? Mistä tietää että kuva on hyvä? Että onko se ovi väärässä paikassa? Että voiko takka olla selän takana? Entä onko millään mitään väliä enää siinä vaiheessa kun siinä talossa lopulta asuu? Antaako ne virheet itselleen anteeksi, vai pistävätkö ne aina silmään ja harmittavat talon myyntiin asti? Ja herranpieksut, MITÄ JOS SITÄ TALOA EI KUKAAN HALUA OSTAA KUN SIELLÄ ON VIHAMAKKARIN OVI OLOHUONEEN NURKASSA?

:D Ehkä pitäisi antaa asian vain olla. Luoja tietää niin sitä on yritelty pyöritellä paremmaksi.

Huoh.

Mutta tapahtuipa viime viikolla yksi aivan mainiokin asia, nimittäin käytiin Nixillä suunnittelemassa keittiötä, inspiraatiokuvana tuo aikaisemman postauksen Poliformin köökki! Aikaisemmin vain Gigantin Epoq-keittiöitä katselleena oli Nixi äärettömän positiivinen yllätys: valikoima oli runsaudensarvimainen. Oli kokoja, värejä, mekanismeja, ja olisin varmasti turhautunut  kaikkeen valitsemiseen jos ei visio olisi näin selkeä kuin se on. Suunnittelijana toimii Nixillä työskentelevä ystävä, enkä malta odottaa mitä hän on saanut aikaan kun torstaina mennään tilanne tarkistamaan... Voi iiiiiik! Jännääää! Varmaan jotain superhienoa! 


5 kommenttia :

Johanna kirjoitti...

Ooh, toi Linnatuli Wilma <3 <3

teabis kirjoitti...

no eiks oooo!! :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihania takkoja! Meille tulee Ronda. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ai että mua naurattaa :D Oon nyt ihan samassa tilanteessa meidän pohjakuvan kanssa. Just kun on muka saanut täydellisesti suunniteltua niin eiköhän löydy joku epäkohta ja ja ja... Miten on, onko nää pohdinnat jo teiltä unohtunut kun pääsitte asumaan taloon? Teillä on tosi kivan näköistä :)

teabis kirjoitti...

Voi että mä niin muistan nämä ihanat suunnittelun hetket :D
Takka on käytössä osoittanut olevansa ihan oikealla paikalla: telkkari mahtuu hyvin vasemmalle ja polttopuuhylly oikealle puolelle. Ainut mitä vähän just viikko sitten harmittelin on se, ettei miehen ehdotuksesta huolimatta raksavaiheessa pykätty polttopuille kiinteää, penkkimäistä säilytyspaikkaa takan jatkeeksi, vähä niinku tasona. Kyllähän se kai vieläki onnistuis, mutta voit varmaan kuvitella ettei ihan niin paljoa harmita kuitenkaan :D