26.4.2015

Työmaa on elossa taas


Kevät tuli ja ulkona on herätty eloon.
Tällä viikolla roilotettiin kivijalkaan ikkuna- ja oviaukkojen kohdalle urat, ja eilen valettiin niihin SPU-palat kylmäkatkoksi. Kaikki mitä oon ymmärtänyt tästä prosessista on se, että tämä tarpeellista koska ikkunat lähtevät lattiapinnasta, ja että SPUt sijoitetaan kulkemaan ikkunoiden keskilinjassa.Kaikenkaikkiaan aika paskaa hommaa, mutta toisaalta SPUn leikkely harkon mukaiseksi palapelipalan näköiseksi vänkyräksi oli ihan kivaa puuhaa :)
Harkon yläpinnasta törröttävät SPUn reunat päräytetään vielä puukkosahalla pinnan myötäisiksi, ja sitten onkin alajuoksun vuoro.Myös runkovärkit saapuivat eilen! Olen innoissani! Much wood, such wow.
Ensi viikolla alkaa runko nousta ja siis mä en voi edes käsittää miten siistiä se tulee olemaan. Myös ihan vähän jännittää nähdä talon konkretisoituminen suunnitelmasta olemassa olevaksi yksiköksi: Mitä jos se onkin ahdas? Mitä jos kattotuolit sit kuitenkin on ihan vääränlaiset? 

Suunnitteluvaihe tuntuu pääasiassa välillä tuskaiselta, kun yksityiskohdat kuten räystäiden pituus saa mielikuvissa ihan suhteettomat mittakaavat ja niistä päättäminen tuntuu ylivoimaisen vaikealta. Siis miten ihan oikeasti voi tietää onko 80cm räystäs liian pitkä ennenkuin sen näkee? Mun mielestä se kuulostaa ihan hirvittävän pitkä, mutta toisaalta se laskeutuu alas niin jyrkässä kulmassa, että etenemä on paljon pienempi kuin loivemmassa katossa. Decisions decisions. Onneks insinöörillä on vahvat mielipiteet ja hänelle päätöksien tekeminen on helpompaa kuin tälle jaagaajalle... Tähän väliin voisin esittää myös julkiset kiitokset Kevätmyrskylle 2015, joka pelmautti melkein koko tokan styroksikerroksen talon pohjasta taivaan tuuliin pari viikkoa sitten. Olihan se mukavaa keräillä paikalleen mitoitettuja styroksinpaloja pitkin Mäntymäen mettiä ja naapurin pihoja, asetella ne nätisti kivijalan viereen odottamaan sitä aurinkoista päivää kun niiden paikat pitää löytää lattiasta uudelleen. Se päivä oli eilen ja se ei ollut hääviä. Mutta, siellä ne nyt taas on. Ilmoitin jo, että jos ne sieltä toisen kerran vielä lähtee, niin se on joku muu joka ne takaisin laittaa.

Niin ja tilattiin muuten ikkunat! Toimitus kuuden viikon kuluttua! Kirjoittelen tästä vielä erikseen.

Ei kommentteja :