14.3.2016

Sälekaihtimet, nuo ikkunoiden prinsessat

"Pesitkö ikkunan?" oli ensimmäinen kommentti mikä äidiltä tuli takaisin laitettuani sille täpinöissäni kuvaa meidän ENSIMMÄISISTÄ ASENNETUISTA SÄLEKAIHTIMISTA.

No en tietty pessy. Miten olisin ehtinyt kun piti täpinöidä? :D Alkuperäisen suunnitelman mukaan sälärit oli tarkoitus laittaa kiinni vasta just ennen muuttoa, sitten kun olis vähä loppusiivottu ja saatu raksapölyt pyyhittyä veke ja ne ikkunatkin pestyä, mutta niin taas vei houkutus mennessään ja siellä ne on tiukasti ruuvattuna paikoilleen kaikki kolme makkarin ikkunoiden kaihdinta. Emme kadu! Totally worth it!

Asentaminenkin oli helppoa. Kuvitelmissani asennus tapahtui jotenkin tosi vaikeasti niin, että mä kannattelen sitä kaihdinta sillä aikaa kun Jukka yrittää jossain ihmekulmassa saada ruuvattua sitä smyygiin kiinni. No eihän se ollut sinne päinkään, vaan kaihtimien mukana tulleet pikkuiset kiinnikkeet sinne ruuvattiin, ja sitten ihan kuin kaikissa kokoamisohjeissa ikinä: *KLIK* vain ja kaihtimet oli paikoillaan.

Päämakkariin tuli molempiin ikkunoihin tammen sävyiset säleet ja toisin kuin kuvissa, niin luonnossa ne korostaa hienosti seinien sinertävyyttä. Hassua miten suuri vaikutus yksillä kaihtimilla on koko huoneen tunnelmaan.Kaikki kaihtimet on valmistettu kevyestä keisaripuusta, jonka luonnollinen väri näkyy hienosti näissä vierashuoneen säleissä. Ajateltiin, että kun siellä on toisessa ikkunassa integroituna alumiinisälärit ja seinätkin on vaaleat, niin ehkä on ihan jees ettei nää puukaihtimet sitten ole tammisen tummat. Oli hyvä valinta. Näissä käsittelemättömissä nuo puun kuviot näkyvät kauniisti, kun taas värjätyt tammisäleet on paljon tasaisemmat.

Oishan se ollut fantsua jos tammisäläritkin olis aiota tammea, mutta sitten olis budjetti huokaissut viimeisen kerran, ja kaihtimet olis olleet paljon keisaripuisia painavammatkin (leveimmät kaihtimet meillä on kaksimetriset ja ne jo painaa). Muuten torpalla on näyttänyt pääasiassa tältä.

Tänään vedin keittiöön silikonit ja ihastelin asennettua hanaa (KYLLÄ!!! HANAT ON ASENNETTU! *hanatanssi*) ja yritin vähän saada mukamas siivottua. Sehän on mahdotonta kun ei siellä mahdu edes tavaran määrältä kunnolla kulkemaan, ja kun ei mitään voi viedä vielä poiskaan.
Ruokapöydän lamput tulivat aikaisemmin aamulla oikein kotiinkuljetuksena korvaukseksi siitä, kun Bauhaus jotenkin kämmi koko lähetyksen ja luvattu toimitusaika 1-4 päivää kestikin melkein kaksi viikkoa. Eipä se haittaa, mutta ihan kiva ettei tarvinnut lähteä matkahuollosta hakemaan.

Kaiken lisäksi ulkona on ilmeisesti kevät: terassi on sula, rännissä liplattaa vesi ja ulkona on valoisaa vaikka kello on yli neljä.

Aurinkoista alkuviikkoa!

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Saisko hanapostausta?! Tai valokuvia? :)
Meillä toisena vaihtoehtona on mora cera ja se on 10 senttiä korkeampi kuin tapwelli. Olin jo päätynyt moraan, mut onkohan se kuitenkin vähän turhan suuri. Meillä tulee toiselle seinälle yläkaapit ja välitila on sen 500mm, toiselle seinälle ei tuu yläkaappeja mutta hana on melkein siinä nurkassa lähellä yläkaappeja joten onko se aivan järjettömän suuri.

Jos teidän naapurissa oli jokin aika sitten Hartmanin esittely niin meinasin tulla ovelle koputtelemaan ja kattomaan hanoja :D

Maalari aloitti hommat meidän talolla tänään, pitäis vielä päättää yhden huoneen maali ja tapetti (?!) Oon vähän harkinnut tällaista yhdelle seinälle ja kahdelle tummaa harmaata tai jopa mustaa http://www.am-walls.fi/tapetit/unplugged-41
Mitä rouva käpälä laittaisi? :D

hyppysellinen paheita kirjoitti...

Hyvältä näyttää noi puiset sälärit!

teabis kirjoitti...

Anonyymi: Hanapostausta pamahtaa asap kun vain kerkeän kuvata. Nehän on I-HA-NAT! :D Harmi vain kun ei oo vielä vedet päällä, muutenhan olisin läträämässä varmaan tälläkin hetkellä :D

Mä oon ihan pihalla tapettiskenestä. Yritin jossain vaiheessa katella toiseen vessaan valokuvatapettia, mutta kun ei siitä mitään tullut niin annoin olla. Liikaa vaihtoehtoja! Toisaalta en oo ylipäänsäkään tapettien ystävä (vuoristoseinäkin olis varmaan tullut vähän helpommin rullasta), kun ne on niin veemäinen vaihtaa. Maalin päälle voi vetää uuden niks naks kun siltä tuntuu, ja kolhutkin saa paikattua kätsysti.
Jos olis niin hieno tilanne, että olis johonkin huoneeseen pintapäättämistä, niin jatkaisin varmaan vessoissa hyväksi havaitulla tasoitelinjalla :) Tai sitten liukuvärjäystä! Liukuvärjätty seinä ei valitettavasti mennyt meillä raadista läpi, kun sitä suunnitteluvaiheessa mietin. BUU!

Ja naapurissa oli esittely. Silmä kovana kyttäsin ikkunasta tietty että kuinka käy porukkaa :D Saa tulla koputtelemaan kun tänne päin seuraavan kerran eksyy. Ehkä sitten on hana toiminnassakin jo :)

Hyppysellinen: Sälärit näyttää omaankin silmään edelleen hyvältä. Tosin jouduin pitkin hampain nostamaan ne kaikki ylös etteivät turhaan pölyynny. BBBBUUUUU! Me taidetaankin nähdä huomenna? Olis voinu säätää kimppakyytiä!